Kiska úgy véli, egy Smerhez közeli személy áll a birtokvitáról szóló videó mögött

Kiska úgy véli, egy Smerhez közeli személy áll a birtokvitáról szóló videó mögött

Andrej Kiska, a Za ľudí párt elnöke a bűnüldöző szervek tudomására hozza annak az embernek a nevét, aki a birtokvitájáról szóló, nemrég közzétett videó mögött áll. Információi szerint egy a Smer párthoz közel álló illetőről van szó. Erről a hétfői sajtótájékoztatóján számolt be a volt államfő.

„Megtudtam, hogy nem csak egy videó létezik. Rövidesen még egyet közzé fognak tenni, ugyanabból a forrásból” – mondta Kiska. Hangsúlyozta: nem fogja hagyni, hogy megfélemlítsék. Etikus hackereket kért fel, hogy segítsenek neki megtalálni a videó küldőjét. A politikus felszólította a hatóságokat, hogy indítsanak eljárást az ügyben. „A rendőrségnek joga és kötelessége együttműködésre szólítani fel a Google társaságot, hogy kideríthesse, ki küldte a felvételt és ki volt a megrendelő” – fűzte hozzá Kiska.

A volt államfő kikérte szakértők véleményét is, akik szerint a felvételt egy professzionális kamerával rögzítették, amelyet a biliárdasztalon helyeztek el. A hangot utólag keverték hozzá.

Hírdetés

Kiska a sajtótájékoztatón bejelentette: hajlandó részt venni Robert Ficóval, a Smer elnökével egy közös vitán, de csak a Páneurópai Főiskola diákjai előtt. A vitára csütörtökön vagy pénteken keríthetnek sort.

Peter Pellegrini kormányfő, a Smer alelnöke az RTVS vasárnapi vitaműsorában nem akarta kommentálni a nyilvánosságra hozott videót. Elutasította, hogy a Smer rendelte volna meg a felvételt. Erik Tomáš (Smer) parlamenti képviselő sem gondolja, hogy a videó mögött a Smer állna. A Markíza TV közéleti műsorában kijelentette: a felvétellel a bűnüldöző szerveknek kell foglalkozniuk.

A felvételen Michal Šuliga és Milan Reichel társalognak Kiska nagyszalóki (Veľký Slavkov) telekügyeiről. Kiska még államfőként pereskedni kényszerült Ján Franc fogorvossal. A pert 2018-ban elveszítette. Šuligát tanúként hallgatták ki. A videóban azt állítja: Kiska tudta, hogy jogtalanul elbirtokolt földet vásárol.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »