Kiska tíz rászoruló család között osztotta szét a fizetését

Tíz rászoruló család fejenként 478,60 eurót kapott Andrej Kiska államfő februári fizetéséből. A TASR hírügynökséget Henrieta Hajtová, az elnöki hivatal sajtóosztályának munkatársa tájékoztatta csütörtökön.

Az elnök segített többek között egy édesanyának és eltartott lányának, aki egyetemre jár. A nő súlyos egészségügyi problémák miatt munkaképtelen.

A fizetés egy részét egy három gyermekes család kapta. Két gyerek speciális iskolába jár, a legkisebb óvodás. Az apa négy műszakban dolgozik, az anya emiatt nehezen tud elhelyezkedni, jelenleg semmilyen bevétele nincs.

Hírdetés

Az elnöki fizetésből részesült egy nyugdíjas asszony is, aki egyedül neveli harmadikos unokáját. A kislány anyja meghalt, az apja nem hajlandó gondoskodni róla, ezen kívül egészségügyi problémákkal is küzd.

Egy kerekesszékhez kötött asszonynak is segített Kiska, illetve egy másik, súlyosan beteg nőnek, aki 24 órás gondoskodást igényel. Az orvos egy speciális tolószéket írt elő neki, a biztosító azonban nem fizeti át az árát.

Az elnöki fizetés maradékát öt, többgyerekes család között osztották szét, akik egy vagy több gyermekük súlyos egészségügyi problémái miatt váltak rászorulókká.

Az elnök szükséghelyzetben lévő embereken segítő nonprofit szervezetek (Plamienok, Úsmev ako dar, Liga proti rakovine, Dobrý anjel, Organizácia muskulárnych dystrofikov v SR) segítségével választja ki azokat a rászorulókat, akik között havonta szétosztja a fizetését.
 


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »