Kiska elveszítette a Tátra alatti telkekért folyó pert

Andrej Kiska államfő elveszítette a nagyszalóki (Poprádi járás) telkek kapcsán zajló pert. Egyelőre nem kizárt, hogy Kiska megfellebbezi az ítéletet.

A poprádi járásbíróság bírája, Miroslav Radačovský pénteken hozott ítéletet a Tátra alatti telkek ügyében, amelynél Ján Franc a szlovák államfővel pereskedett. Az ítélet szerint Francot illeti meg területek tulajdonjoga.

Sokkal érdekesebb volt a bíró indoklása, ő ugyanis úgy beszélt, mintha a szövegét Robert Fico írta volna:

Hírdetés

fogalmazott. Igaz az ítélet hivatalos indoklásában kifejti, hogy Kiska is jóhiszeműen akarta megtartani a telkeket, amelyeket nem Franctól vásárolt meg, hanem egy harmadik személytől, akinek a jelek szerint nem volt joga azt eladni. A bíró szerint az ítélete igazságos, mert Francék visszakapják az apjuktól örökölt földet, Kiska pedig jogot formálhat a vételi ár visszaszerzésére.

Kiska 1999-ben vásárolta meg a nagyszalóki telkeket. Ján Franc több mint 20 év után jelentkezett be a földekért, azzal, hogy Kiska törvénytelenül jutott hozzá a területhez. Kiska akkor úgy nyilatkozott, hogy eszébe sem jutott, hogy gond lehet a telkek tulajdonjogával, és hogy emiatt majd bíróságra kell járnia.

HNonline.sk

Nyitókép: Aktuality.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »