Kiska búcsúlátogatásán méltatta Besztercebánya megye aktív politikáját

Kiska búcsúlátogatásán méltatta Besztercebánya megye aktív politikáját

Besztercebánya megye nehezebb és bonyolultabb problémákkal küzd, mint mondjuk Nyitra megye, jelentette ki hétfőn Andrej Kiska államfő a megyeszékhelyen tett búcsúlátogatásán, miután tárgyalt a megyei önkormányzat vezető politikusaival.

Hozzátette: a megyefőnökkel, Ján Lunterrel közösen szomorúan állapították meg, hogy az előző vezetés alatt a megye hanyatlásnak indult. „Az uniós alapokból nem ruháztak át több tízmillió eurót, és ez óriási kárt okozott ennek a megyének, amely egyébként sincs könnyű helyzetben, és amelynek részei a szegény déli járások is, ahol továbbra is magas a munkanélküliség” – fejtette ki az elnök.

Hírdetés

„Azt mondják, az utak olyanok, mint a szervezetben az erek. Ha az erek a szervezet egy részében nem működnek, akkor az a testrész elhal. A megye által rendelt vizsgálat szerint a másod- és harmadosztályú, megyei igazgatású utak 43 százaléka nincs megfelelő állapotban, ez összesen 1100 kilométer. Meg kell találni a módját, hogyan számoljuk fel ezt az elhúzódó adósságot, mert máskülönben a megye nem léphet előre” – hangsúlyozta Kiska, aki Lunterrel megvitatta az oktatás és az egészségügy helyzetét is. Utóbbi területen a legnagyobb gondot a szakorvosok hiánya jelenti, főleg a kisebb városokban.

„Nagyon örülök, hogy az önkormányzat itt, Besztercebányán öt, sőt húsz évvel előre gondolkodik. Örömmel állapíthatom meg, hogy itt nem csak a következő választásokra gondolnak, hanem a gyerekeink boldogságára, illetve arra is, hogyan tud az önkormányzat saját aktív politizálással munkahelyeket vagy megfelelő egészségügyi ellátást biztosítani” – tette hozzá.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »