Kishegyesen a község napját ünnepelték

Kishegyesen a község napját ünnepelték

Ötvenhét évvel ezelőtt alakult meg Kishegyes község. A képviselő-testület díszülésén erre a napra emlékeztek, illetve az elmúlt év eredményeinek összegzésére is sor került. A községi elnök olyan jelentős jövőbeni projektumokat is bejelentett a díszülésen, mint egy vízgyár, víztisztító és a szennyvízcsatorna-hálózat főgyűjtőjének kiépítése.

A községnapi díszülésnek olyan jeles vendégei voltak, mint Miodrag Dragan Kankaraš, a Montenegrói Nagykövetség főkonzulja és Andrékó Gábor, a Szabadkai Magyar Főkonzulátus konzulja, de eljöttek a környező községek és városok, valamint a testvérvárosok és testvértelepülések vezetői, állami intézmények képviselői, köztársasági és tartományi tisztségviselők, valamint az MNT és a vallási közösségek képviselői.

Marko Lazić községi elnök felszólalásában elmondta, a község napja mindig jó alkalom arra, hogy az eddigi eredményekről és a tervekről beszéljenek. Az eredményeket bíztatónak nevezte, szerinte az önkormányzat sokat tett az elmúlt időszakban a polgárok életminőségének javításáért. A terveket ecsetelve elmondta, Kishegyes 2017-ben egy nagy építőhellyé válik, hiszen többi között egy vízgyár és szennyvíztisztító berendezés kiépítését is tervezik. Szügyi István, a községi képviselő-testület elnöke a civil szervezetekkel megvalósított jó együttműködés említése mellett hangsúlyozta, hogy elindultak egy jó úton, ami jó irányba vezet, ezt kell most folytatni.

57 évvel ezelőtt, 1959. november 26-án vált hivatalosan is önálló községgé Kishegyes, miután a három falu, Kishegyes, Szeghegy és Bácsfeketehegy vezetői úgy döntöttek, kiválnak a topolyai járásból, de nem óhajtanak a szomszédos Verbász község közigazgatása alá sem kerülni. Abban az időben a kishegyesiek inkább Topolyához, a szeghegyiek Verbászhoz szerettek volna tartozni, a bácsfeketehegyiek pedig az önálló község megalapítása mellett ágáltak. A díszülés keretében egy kisfilmmel mutatták be az elmúlt év beruházásait és fejlesztéseit. A rendezvényt a községet alkotó három település művelődési egyesületei tagjainak fellépése tette ünnepélyesebbé.

Tóth Péter


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »