Kishegyes: Megkezdték a központi tér kialakítását

Kishegyes: Megkezdték a központi tér kialakítását

Kishegyes főterének kialakítása becslések szerint mintegy 11 millió dinárba kerül. A projektum keretében egy szabadtéri színpad és szökőkút kialakítását is tervezik. A tartományi gazdasági titkárság eszközeiből a főtér kialakítása már meg is kezdődött, a munkálatok pedig a tervek szerint egy hónapon belül be is fejeződnek.

Kishegyesen jó ütemben haladnak a központi tér kialakításának munkálatai. A projektum első fázisában a Művelődési Ház előtti részt rendezik és járólapokat raknak le.

Szügyi István, a községi képviselő-testület elnöke vállalta el a projektumfelelős szerepét a beruházás esetében. Elmondta, hogy az első fázis közel 3 millió dinárba kerül, az eszközöket pedig pályázati úton a tartományi gazdasági titkárságtól nyerték. Korábban elkészült ugyanis egy terv a központ rendezésére, amivel sikeresen tudtak pályázni.

A közbeszerzési pályázaton a munkálatok kivitelezési jogát egy újvidéki székhelyű vállalat nyerte el, a szerződés alapján még egy hónap áll a rendelkezésükre az első fázis befejezéséhez, és a terepen látottak alapján ezt a határidőt be is tudják majd tartani, hiszen jó ütemben folyik a munka. A projektumfelelős elmondta, hogy az első fázis a tér mintegy harmadának a kialakítását jelenti, de a későbbiekben egy szabadtéri színpad és szökőkút létesítése is a tervben szerepel. A földmunkálatok többségét már sikerült elvégezni, most a Behaton térkő lerakásának előkészületeit végzik.

Szügyi azt is elmondta, hogy a helyi közösségben már húsz évvel ezelőtt felmerült egy központi tér kialakításának az ötlete, de mivel ezt önerőből nem sikerült eddig megvalósítani, most a további fázisokat is pályázati pénzekből szeretnék majd szakaszosan megvalósítani. Kishegyes szabadtéri előadások, közterületi rendezvények megtartására alkalmas tartalommal gazdagodik majd, a képviselő-testület elnökének reményei szerint a falubeliek büszkék lehetnek majd rá. A teljes projektum megvalósításához – melynek része a most zajló első fázis – becslések szerint összesen mintegy 11 millió dinárra lesz majd szükség.

Tóth Péter


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »