Kisgyermeküket is magával vitte a következő adag marihuána megvásárlásának helyszínére a drogos pár

Kisgyermeküket is magával vitte a következő adag marihuána megvásárlásának helyszínére a drogos pár

Kisgyermeküket is magával vitte a következő adag marihuána megvásárlásának helyszínére a drogos pár

Egy ideje már zajlott a bűnügyi felderítés, amikor 2021. április 15-én a rendőrök szeme láttára ütötte nyélbe az üzletet eladó és vevő a Budapest XX. kerületi Torontál utcában. A felderítők kirajzottak autóikból és meglepték az üzletfeleket. A sofőr először tolatni kezdett, majd gázt adva elszáguldott, a vevő a mozgó kocsiból ugrott ki. Mire a 31 éves dunaharaszti férfi feltápászkodott, a rendőrök megbilincselték.

Hírdetés

Őt és autójában várakozó 29 éves élettársát is előállították, miközben gondoskodtak a járműben tartózkodó alig több mint egy éves kisfiúról. A férfi zsebében, majd lakásukon több tasakba porciózott kábítószergyanús anyagot, digitális mérleget, dohányőrlőket foglaltak le. Mindkettejük drogtesztje pozitív lett.

A helyszínről elmenekülő férfi nem sokáig élvezhette önkényes szabadságát, a pár kihallgatásakor már ő is bilincsben tűrte, amint a rendőrök átkutatták fővárosi lakását. L. Norbertnél 12 adagot találtak egy zokniba rejtve, lakásán további 228 gramm zöld növényi törmelék, valamint azzal szennyezett edények kerültek elő.

Az előzetes vegyész-szakértői vélemény szerint a lefoglalt anyag delta-9-THC-t tartalmaz, így kábítószernek minősül.

A gyanú szerint a pár hosszú hónapok óta volt ügyfele, az eltelt idő alatt közel 1,3 millió forintot költöttek drogra, mindketten fogyasztónak mondják magukat, ráadásul a férfi ismerőseinek is tovább szokott „passzolni” a készletéből. A nő ellen kábítószer birtoklása, párja ellen kábítószer-kereskedelem vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

L. Norbert panaszt tett a gyanúsítás ellen, a vallomástételt megtagadta. Az őrizetbe vett férfi ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást, egyben kezdeményezték letartóztatását.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »