Kísérleteznek a migránsok a román–szerb határnál

Kísérleteznek a migránsok a román–szerb határnál

Két nap sem telt el azután, hogy a román rendvédelmi szervek megerősítették az ország délnyugati határszakaszának védelmét, és máris nagyobb számú migráns tette próbára a határőrök éberségét – számol be Rostás Szabolcs a kronika.ro-n.

Temes megyében őrizetbe vettek két törökországi csoportot, amely Szerbiából próbált Romániába, onnan pedig vélhetően Magyarországra átjutni.

A határrendészet országos parancsnokságának közleménye szerint a 24 illegális határátlépőt a román–szerb határtól két kilométerre fekvő Kiskomlós közelében, egy kukoricatáblában fedezte fel a román határőrökből és csendőrökből álló közös járőr.

Hírdetés

A tájékoztatás szerint a magukat török állampolgárnak valló migránsokat – akik között tizenegy, három hónap és hét év közötti gyermek is volt – a kétoldalú visszafogadási megállapodás értelmében visszaküldik Szerbiába.

A román határrendészet pénteken jelentette be, hogy a csendőrséget, a rendőrséget, valamint a belügyminisztérium légierejét is bevonta az ország délnyugati határainak védelmébe. Az intézmény közleménye szerint csütörtök éjszakától a határrendészet mellett a csendőrség Temes megyei egységei és a Temes, Krassó-Szörény és Mehedinți megyei rendőrkapitányságok, valamint a belügyminisztérium légiereje is bekapcsolódott a határvédelembe.

A Petre Tobă belügyminiszter által jóváhagyott tervnek az a célja, hogy biztosítsa a rendet a román-szerb államhatáron. A vegyes határrendész-csendőr-rendőr egységek a zöldhatáron teljesítenek szolgálatot. Munkájukat éjjel-nappal egy felderítő helikopter támogatja. A határrendészet közölte: a vegyes egységek munkáját hőkamerákkal felszerelt gépjárművek és kiképzett kutyák is segítik – írja a kronika.ro.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »