Kisebbségvédelmi küldetés teljesítve: már egymillióan támogatják a Minority SafePack polgári kezdeményezést

Kisebbségvédelmi küldetés teljesítve: már egymillióan támogatják a Minority SafePack polgári kezdeményezést

Az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója (FUEN) által összesített adatok szerint eddig egymillió uniós állampolgár támogatta aláírásával a Minority SafePack európai polgári kezdeményezést.
Ez a becslés az online támogatások és a FUEN tagszervezetei és partnerei által papíron gyűjtött aláírások összesítéséből származik – áll a nemzetközi szervezet csütörtöki közleményében. A papíralapú aláírások mindegyikét még nem ellenőrizték le a kampány koordinátorai, ezért emlékeztetnek:

Hírdetés

ez nem egy végeredmény, hanem csak egy becslés.

Épp ezért nagyon fontos, hogy a kampány tovább folytatódjon egészen a határidőig, április 3-án éjfélig: csak akkor lehet biztos a Minority SafePack kampány sikere, ha kényelmesen túllépik az egymilliós határt.

„Egy európai mozgalmat hoztunk létre a kisebbségi jogokért, és hálás vagyok mindenkinek, aki szervezte, támogatta és aláírta kezdeményezésünket. Azonban még nem jött el az ünneplés ideje. Az utolsó pillanatig folytatjuk az aláírások gyűjtését. Minden egyes támogató aláírás számít, és minden aláírás a közösséged erejét mutatja. Mindenkit arra kérek, írja alá és népszerűsítse a kezdeményezést!” – nyilatkozta Vincze Loránt.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »