Kisebb változások a szlovák felsőoktatásban

Kisebb változások a szlovák felsőoktatásban

A szlovák főiskolák több intézkedést is meghoztak a rendkívüli állapot miatt. A szlovák rektori konferencia arról tájékoztatott, hogy változás történik az egyetemek menetrendjét illetően, a szabályok minden jelenlegi és jövőbeli egyetemista számára érvényesek lesznek.

Az új törvények értelmében a felsőoktatási intézmények kötelesek betartani a főiskolai és egyetemi törvények rendelkezéseit, melynek alapján a tanév szeptember 1-jén kezdődik és a következő év augusztus 31-én végződik. Ez minden akreditált tanulmányi programra vonatkozik, ez alól egyetlen felsőoktatási intézmény sem képez kivételt.

Hírdetés

– erősítette meg a szlovák rektori konferencia vezetősége.

A főiskolák ezekkel az intézedésekkel szeretnék megkönnyíteni a hallgatók tanulmányit. Az új rendszer lehetővé teszi azt, hogy az adminisztratív nehézségeken túl a diákok ne féljenek az esetleges évismétléstől sem.

A rektori konferencia vezetősége szerint, az egyes egyetemi alkalmazottak és a hallgatók számára kihívást jelenthetnek az új digitális változások, de mindenkinek el kell fogadnia az új felsőoktatási reformokat.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »