Kisdiákok fogadása a bánsági iskolákban

Kisdiákok fogadása a bánsági iskolákban

Megkezdődött az új tanév, ilyenkor minden iskolában a kisdiákokat fogadják egy ünnepi műsorral, és mindenhol arra törekszenek, hogy minél felejthetetlenebb élményben legyen részük a gyerekeknek.
Erzsébetlakon attól eltekintve, hogy a múlt tanév végén azt rebesgették, hogy nem lesz magyar ajkú kisdiák, két nebuló társult az összevont tagozatra járó, idősebb társaikhoz. Madarász Gyula adta át nekik az MNT beiskolázási csomagját, ugyanakkor a város önkormányzatának ajándékát, az iskolatáskákat is átvehették a tanulók.
A nagybecskereki Sonja Marinković Általános Iskolában az idén 22 kis elsős kezdte meg a tanulmányait, közülük 14-en a városi iskola tanulóiként, nyolcan pedig a szentmihályi kihelyezett tagozaton tanulnak, ők is megkapták az ajándékokat, amelyet Madarász Gyula és Vass Tibor adott át. Az idén Lukácsfalván nem volt magyar ajkú iskolaköteles gyermek.
Muzslyán 32 tanuló indult a Szervó Mihály Általános Iskola első osztályába, a tavalyi évhez viszonyítva tízzel kevesebb a gyerekek száma. Két párhuzamos osztálynyílt – a központi iskolában és a Szervó Mihály utcai épületben. A diákoknak a beiskolázási ajándékcsomagot Vidrács Krisztina és Vass Tibor adta át az MNT nevében.

Kónya-Kovács Otília


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »