Kisboldogasszony-búcsú Máriagyűdön a missziós kereszt jelenlétében: Isten keres minket

Kisboldogasszony-búcsú Máriagyűdön a missziós kereszt jelenlétében: Isten keres minket

Kisboldogasszony ünnepén, szeptember 8-án Máriagyűdre érkezett a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós keresztje. A zarándokhelyen szervezett Kisboldogasszony-főbúcsú a német nemzetiségi hívek búcsúja, ezért a szentmisét német nyelven mutatták be.

A búcsú szónoka Mayer Mihály nyugalmazott pécsi megyéspüspök volt. Homíliája elején emlékeztetett, Mária születése az üdvösség, a Jézus Krisztussal való együttlét kezdetét jelenti.

A nagy vallásokban az ember belülről fakadóan mindig azt kereste, hogyan kerülhet közelebb Istenhez és hogyan élhet az ő szeretetében. Nálunk, keresztényeknél ez másképp van: Isten keres minket – hangsúlyozta Mayer Mihály. – Óriási különbség, hogy én keresem Istent, vagy Isten keres engem. Mi a nagyobb dolog? A véges ember eszmefuttatása, vagy pedig az, hogy a végtelenül szerető Isten ránk akar nézni, segíteni akar rajtunk?

Isten keres minket, de mi nem bújócskázunk-e néha? Nem azt mondjuk-e, hogy „jól van, de most nekem hétköznapi életet kell élnem, nekem most ilyen és olyan terveim vannak, ezért most az Isten ne akadályozzon”? A szentlecke figyelmeztet minket: Isten Fiának képmását öltsük magunkra! Ha jól válaszolunk, ha valóban Fiának képmását öltjük magunkra, akkor mi is világosságban tudunk járni, akkor eszünkbe jut az, amit Jézus mondott: „Én vagyok az út, az igazság és az élet” – fogalmazott a szónok.

Hírdetés

A szentmisét követően a hívek Mayer Mihály püspökkel és Keresztes Andor plébánossal német nyelvű imaórát tartottak a missziós kereszt jelenlétében. 

Forrás: Pécsi Egyházmegye

Fotók: Harasztovics Arnold

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »