Kis Szent Teréz-búcsút ünnepeltek a marosszentgyörgyi Kármelben

Kis Szent Teréz-búcsút ünnepeltek a marosszentgyörgyi Kármelben

Október elsején, Lisieux-i Szent Teréz napján tartotta búcsúünnepét a marosszentgyörgyi kármelita közösség. Az ünnepi szentmisét Jakubinyi György érsek mutatta be.

A főpásztor a búcsúi szentmise elején minden jelenlévőt Lisieux szentjének gyámolító oltalmába ajánlott, és arra buzdította őket, hogy Szent Teréz kis útjának bátor követői legyenek.

Homíliájában Szőcs Csaba szászfenesi plébános az elhangzott evangéliumi szakasz fő gondolatáról – „Áldalak téged, Atyám, mennynek és földnek Ura, mert elrejtetted ezeket a bölcsek és okosak elől, és kinyilatkoztattad a kicsinyeknek.” – elmélkedve kiemelte az imádkozó Jézus képét, azt a jelenetet, amikor Jézus megmutatja, hogyan kell imádkozni.

Nemcsak kérni kell imánkban, hanem hálát adni és dicsőíteni is, leborulni csendben Isten lába elé. Ez lenne az útja annak, hogy szeretetközösséggé váljunk: az Úr elé folyamatosan odaboruló közösséggé, olyanná, amilyen a kármelita nővérek közössége – hangsúlyozta a szónok.

Hírdetés

Kik ezek a kicsinyek, akikről Jézus beszél? Azok, akik Istenre bízzák magukat, és hagyják, hogy Isten kísérje őket életük során, akiknek szíve, a Szentatya hasonlatával élve, olyan antenna, amely az Isten által sugárzott jelzések vételére van állítva – mondta a szászfenesi plébános. Hozzátette: az evangéliumi kicsinnyé válásban fontos felfedezni testvéreinkben az értéket, amelyet Isten beléjük helyezett; nagyon fontos keresni és szolgálni a kiengesztelődést a közösségben, a testvérek között, a Kármelen kívül és belül.

A szentmise végén megáldották a nővérek által gyűjtött rózsaszirmokat, amelyeket a hívek magukkal vihettek.

Forrás: Romkat.ro

Fotó: Molnár Miklós Csaba

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »