"Kis népszámlálást" indít a KSH

Kis népszámlálást, úgynevezett mikrocenzust tart a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) október 1-je és november 8-a között – jelentette be Németh Zsolt, a szervezet elnökhelyettese keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.

A népesség-összeírást a tízévenként rendezett népszámlálás félidejében tartják, a lakosság 10 százalékának megkeresésével. A cél az, hogy felmérjék az elmúlt öt év társadalmi változásait.

A mikrocenzussal a KSH adatokat kap a népesség nagyságáról és összetételéről életkor, nem, családi állapot, iskolai végzettség, foglalkoztatottság, nemzetiség és számos más demográfiai mutató alapján, továbbá képet kap a lakásállomány főbb adatairól is.

Az összeírás 2148 település 440 ezer címét érinti, a kiválasztott lakásokban élők részvétele kötelező, de a kérdőíveken nem szerepel a válaszadók neve, és az adatokat kizárólag statisztikai célokra használhatják.

Mikrocenzust 1963 óta tartanak, és most első alkalommal elektronikusan töltik majd ki a kérdőíveket a számlálóbiztosok laptopon vagy táblagépen. Október 9-éig internetes válaszadásra is lehetőség lesz.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »