Kis focicsapatok ünnepnapjai

Kis focicsapatok ünnepnapjai

Az elmúlt napokban több kisebb településen is megelevenedett az élet, ugyanis községük futballcsapata kupamérkőzésre készült. A losonctamásiak a II. ligás komáromiakat, míg a málnapatakiak a III. ligás rimaszombatiakat fogadták.

Bár meglepetés egyik helyen sem történt, a falusiak még évtizedekig emlegetni fogják ezt a napot, amikor felsőbb osztályú csapatokat láthattak vendégül. Kevésbé örülhettek a fülekiek, akik viszont a két osztállyal lejjebb játszó selmecbányaiak otthonában elvéreztek, így a következő fordulóban nem ők fogadhatják a II. ligás komáromi csapatot.

A kupa második fordulójába már bekapcsolódtak a II. és I. ligás csapatok is, így amely kis csapatok idáig eljutottak, azok már hozzájuk képest igazi sztárcsapatot láthattak vendégül.

Többnyire nem születtek komoly meglepetések, de egy falusi szurkoló számára már az is örömünnep, hogy ligás játékosokat láthat hazai pályán. A DAC például Bősön mutatkozott be a kupában (5:1), a Podbrezová Feketebalogon rúgott 12 gólt, a tőketerebesiek pedig Borsinak vágtak egy hatost. Sokkal jobban megizzadtak a III. ligás héthársiak (Lipany), akik csak 2:1 arányban gyűrték le a VI. ligás nyustyaiakat.

A III. ligás rimaszombatiak az 1. fordulóban a VI. ligás, inkább a síközpontjáról ismert látkapusztaiakon (Látky) léptek túl, így a 2. fordulóban az V. ligás málnapatakiakhoz (Málinec) látogattak, akik eddig két fordulót abszolváltak.

Előbb a VI. liga újoncát, a lónyabányaiakat, majd a szintén V. ligás ragyolciakot győzték le, utóbbiakat nagy meglepetésre 5:1 arányban ütötték ki. A rimaszombatiak ((Gregor (76. Kotrík)–Radauel Kaua (64. Kurek), Petrán, Krištof (46. Krstich), Oluwaseun Japhet–Juhász, Ciprus, Vargic, Gembický, Oláh (61. Joao Paolo)–Aremu (46. Lupták))) elleni rangadóra mintegy 400 néző látogatott ki a festői szépségű helyen található pályára, ahol egy félidőn át becsülettel helyt is álltak. A rimaszombatiak ugyan Gembický szabadrúgásgóljával vezetést szereztek, de a hazaiak még a félidő végén egyenlítettek. A második félidőben aztán már kiütközött a két csapat közötti erőnléti- és tudáskülönbség,  s a vendégek végül még ötöt vágtak (Lupták, Juhász Csaba és a brazil Joao Paolo mellett Gembický még kétszer bevette Király Adrián kapuját.

A rimaszombatiak szeptember 27-én, a harmadik fordulóba ismét vendégségbe mennek, mégpedig a IV. ligás mezőköziek (Medzibrod) otthonába.

Hírdetés

Az V. liga újonccsapata, a losonctamásiak számára is igazi örömünnep volt augusztus 22-ike, kedd, amikor a II. liga egyetlen százszázalékos csapatát, a komáromiakat fogadták. Utóbbiak a sorsolás szeszélye folytán eddig három alkalommal hazai pályán játszottak, de mind a homonnaiakat idegenben, mind az eperjesieket, a liptószentmiklósiakat és az újonc iglóiakat odahaza legyőzték).

A komáromiak gyorsan lerendezték a találkozót, az első félidő végén már 4:0 volt a javukra, s a második félidőben tovább növelték az előnyüket.

A lelkes hazaiak igyekezetét az utolsó pillanatokban mégis siker koronázta, Dobročka bevette Breda kapuját, így a losonctamási szurkolók elégedetten térhettek haza vagy előtte még egy korsó sörre a helyi vendéglőbe.

Kevésbé volt örömteli a III. ligás fülekiek ((Páríš–Tchania (75. Kóšik), Illés, Kojnok, Adamec (46. Köböl), Ibos, Nemergut, Major, Hornyák, Püspöky, Akirtava)) kupaszereplése, akik az V. ligás selmecbányaiakhoz látogattak, de a mintegy 300 néző a mérkőzésen nem látott gólt, így a továbbjutás sorsa a tizenegyesekre maradt. Ezt a hazaiak rúgták pontosabban/magabiztosabban (6:5), így nagy meglepetésre Vízteleki János védencei, – akik pár éve még a DAC-ot láthatták vendégül a füleki stadionban – most idejekorán búcsúzni kényszerültek.

A közösségi médiában egyből megjelentek azok a vélemények, hogy a füleki városvezetésnek érdemes lenne inkább azokban a sportágakban (teke, birkózás, erőemelés) gondolkodni, amelyek az elmúlt években számos országos, sőt nemzetközi sikerrel vétették észre magukat.

Ez azért is kellemetlen a fülekiek számára, mert a 3. fordulóban épp a komáromiakat láthatták volna vendégül. A kálnóiak a szalkaiak otthonában győztek 3:1 arányban,  s legközelebb a IV. ligás érsekújváriak otthonába látogatnak. 

A II. forduló összecsapásai még nem értek véget, több mérkőzést is a jövő héten esedékes ünnepnapok alkalmával vagy még később bonyolítanak le. Augusztus 29-én, kedden 17.00 órai kezdettel kerül sor a III. ligás losonciak feledi (VI. liga) vendégjátékára, ezen a napon fogadják az V. ligás rozsnyóiak a Nike-ligás nagymihályiakat, míg a VI. ligás ipolynyékiek csak szeptember 6-án a II. ligás Pohronie csapatát.   


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »