Kirúgták a Queen-film rendezőjét, de már megvan az utánpótlás

Kirúgták a Queen-film rendezőjét, de már megvan az utánpótlás

Sosem számít jó jelnek, ha egy rendező másfél hétig nem jelenik meg saját filmje forgatásán, így senkit sem lepett meg túlzottan a hír, hogy Bryan Singert menesztették. A már majdnem kész Queen-film így rendező nélkül maradt, de nem sokáig: a BAFTA-jelölt Dexter Fletchert kérték fel a film befejezésére. 

Fletcherre legtöbben nem rendezőként, hanem színészként emlékeznek, ő játszott A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacsőben és a Az elit alakulatban is. Néhány éve próbálgatja szárnyait rendezőként, a Bohemian Rhapsody a negyedik filmje lesz a Wild Bill, a Sunshine on Leith és az Eddie, a sas után.  Első filmjéért (Wild Bill) BAFTA-díjra jelölték.

Bryan Singer ezzel hivatalosan is kikerült a képből, a rendező menesztése körül sok a találgatás. A stáb a hálaadás miatt szünetett tartott, ám Singer a pihenő után sem tért vissza, hogy folytassák a filmet, az operatőrnek, Thomas Newton Sigelnek kellett beugornia helyette. A 20th Century Fox kedden egy tömör közleményben tudatta: már nem Singeré a film a nem túl profi hozzáállása miatt. A kirúgott rendező természetesen azonnal magyarázkodni kezdett: édesanyja súlyos beteg, és emiatt maradt ki a forgatásokról.

– nyilatkozta a rendező.

Hírdetés

A háttérben azonban az húzódhat, hogy Singernek rengeteg problémája akadt a stábtagokkal, sokan egyenesen kiállhatatlannak tartották. Ráadásul a Freddie Mercury-t játsszó Rami Malekkel is sűrűn voltak konfliktusai, egyes pletykák szerint Singer a vita hevében még hozzá is vágott valamit Malekhez, ám ezt természetesen később tagadta:

A stúdiónak gyorsan kellett cselekednie, hiszen egyelőre nem változtattak a premierdátumon, és a jelen állás szerint 2018. december 25-én mozikba kerül a film, immáron Fletcher vezetésével. A forgatás nagyobb része már lezajlott, szeptember óta folynak a munkálatok Londonban, a terv szerint még három hétig forog a Queen-film.

Polák Zsóka

Nyitókép: The Independent


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »