Kirúgta a PSD az összeesküvéseket gyártó Peiát

Kizárta soraiból a Szociáldemokrata Párt (PSD) a hajmeresztő összefüggés-elméleteket gyártó Ninel Peia parlamenti képviselőt. Az alakulat szerdán közleményben jelentette be a honatya kirúgását.

ninelp_bNinel Peia

Peia kizárását maga Liviu Dragnea PSD-elnök kezdeményezte az alakulat Ilfov megyei szervezeténél, amelynek állandó bizottsága meg is hozta a döntést. „Nem tudom, melyek a Ninel Peia tervei, az viszont tény, hogy nagyon különböznek a párt prioritásaitól. Az elmúlt időszakban a saját nevében tett megnyilvánulásai alapján önmagát zárta ki a PSD-ből, amely választási évben nem tűrhet meg semmiféle, a párt politikai vonalvezetésétől vagy a jóérzéstől való kisiklást” – idézte a közlemény Dragneát.

A szociáldemokratáknál azután telt be a pohár, hogy Peia a napokban posztolt blogbejegyzésében azt sugallta, hogy az Argeş megyei csecsemők megbetegedését nem baktériumfertőzés, hanem a kötelező védoltás váltotta ki. „A gyermekeink ne legyenek senki kísérleti egerei!” – jelentette ki a politikus.

Peia felszólította az egészségügyi minisztériumot: hozza nyilvánosságra, hogy hány gyermek részesült védoltásban, mielőtt hemolitikus urémiás fertőzést diagnosztizáltak náluk. A Hotnews portál beszámolója szerint egyébként a szociáldemokrata politikus éles szóváltásba keveredett Daniel Funeriu volt oktatási miniszterrel, aki gazembernek nevezte inszinuációja miatt.

Mint ismert, Ninel Peia tavaly decemberben ama összeesküvés-elméletével hívta fel magára a figyelmet, miszerint szándékos bűncselekmény okozta a bukaresti Colectiv klubban kirobbant tűzvészt. A politikus nem kevesebbet állított, mint hogy a tömegszerencsétlenséget követő utcai tüntetésekre „rátelepedve” egyesek – egy budapesti egyetemen kidolgozott terv alapján – Románia feldarabolására törekedtek.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »