Kirúgással fenyegette meg a közlekedési miniszter a vonatok kisiklásakor szunyókáló vasúti vezérigazgatót

Kirúgással fenyegette meg a közlekedési miniszter a vonatok kisiklásakor szunyókáló vasúti vezérigazgatót

A román vasúti társaság személyszállítási részlege vezetőjének menesztését helyezte kilátásba Răzvan Cuc közlekedési miniszter azután, hogy Leon Bărbulescu közölte: nem számít rendkívüli eseménynek két vonatkisiklás egy napon.
Az állami vállalat személyszállítási részlegének (CFR Călători) vezérigazgatóját szombaton az Antena 3 hírtelevízió riportere arra reagáltatta, hogy aznap Brassó, valamint Arad megyében is kisiklott egy-egy szerelvény. Leon Bărbulescu azonban úgy vélekedett, hogy az incidensek nem számítanak rendkívüli eseménynek, és hogy az utasok „rendben vannak”.

Hírdetés

A vasúti személyszállítást tavaly március óta irányító Bărbulescu hozzáállása rendkívül felbőszítette a román kormány nemrég kinevezett közlekedési miniszterét. Răzvan Cuc vasárnap – ugyancsak az Antena3 hírtévének nyilatkozva – közölte, hétfőn első dolga lesz felkérni a CFR közgyűlésének képviselőjét, hogy sürgősségi eljárással hívják vissza az állami vasúti társaság menedzsmentjét, élen a vezérigazgatóval.

„Nem jött, hogy elhiggyem Leon Bărbulescu reakcióját. Anélkül, hogy bármiféle beavatkozásom lenne, meggyőződésem, hogy a társaság hagyni fogja jó sokat pihenni a vezérigazgató urat” – dörögte a tárcavezető. Cuc szerint a vasúti társaságnak kötelessége lett volna tisztázó magyarázattal szolgálni a vonatkisiklásokat illetően. A miniszter hozzátette: a vezérigazgatónak jogában áll pihennie, „de nem a CFR pénzén”.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »