Királyi gárdát viszünk az EFOTT-ra

Királyi gárdát viszünk az EFOTT-ra

Pürrhoszi győzelem! No, jó, csak félig. Szívfájdító vívódások közepette kiderült ugyanis, ki nyerte tavaszi koncertturnénk, a Tittánok az EFOTT-ont. Így egy igazi királyi gárda, a The Royal Freak Out jön velünk fesztiválozni a Velencei-tó partjára.

Embert próbáló, kemény meló volt az online zenerovatunk, az Ígéretes titánok által áprilisban útjára indított koncertturné, a Titánok az EFOTT-on. Egyrészt kipróbáltuk, milyen az, amikor a feltörekvők megmutatják, mit is tudnak a fősodor által mellőzött, olykor ember számba se vett zenekarok. Másrészt pedig a bandák azt is bebizonyíthatták, milyen is az, amikor az elemekkel dacolva kell hozni a maximumot.

Így visszatekintve bátran kijelenthetjük, mindkét kérdésre csattanós választ kaptunk. Ugyan a kilenc produkcióból akadt olyan, amelyik először itt mutatta meg magát a közönségnek (The Sophisters), illetve olyan is, amelyik még most bontogatja szárnyait (Úrfi vagy épp Phineas Gage), de mindenki tisztességgel megállta a helyét.

Sőt, a kifejezetten változatos zenei stíluskavalkád is bizonyítja, nagyon sok a menő hang, a kreativitás. Külön dicséret azért, hogy noha a fellépések színhelyéül szolgáló, belsőépítészeti elemei miatt igen csak tetszetős Közgarden sajnos nem a dübörgő élő zene legideálisabb hangterme, a srácok keményen megküzdöttek a lehető legélvezhetőbb hangzásért. Ehhez persze kellett egy ellentmondásokat nem tűrő hangmérnök is, s Csobánczi Péter tényleg kihozta a legtöbbet az undergroundból.

Közben láthattunk nagyon bizakodó új arcokat, így a combos villámkarriert kezdő, először nálunk feltűnő Meteo, a minden porcikájukban fesztiválérett The Adolescens vagy épp a nemrég összeállt Watch Me zenekarokra nagyon érdemes lesz odafigyelni. Emellett a rutinosabb csapatok, így a szájkarate igazi nagymesterei, a Gourmand fiai és a Gyík zenekar is megmutatta, mennyi rejtett tartalék van a felszín alatt.

S hogy most akkor mi lesz? Az, hogy jön velünk az EFOTT-ra a The Royal Freak Out. A nagyon szofisztikált gitártémákba merengő riff-bűvész csoport így az első, ám reméljük, nem az utolsó, amely Titánok-mezben zúzhat majd egyet a Velencei-tó partján július 12 és 17 között. A csipet csapatunk útját természetesen percről percre követjük majd a fesztiválon, így érdemes minket követni, s emellett az EFOTT-ról is folyamatos időjárás-jelentésekkel készülünk, ahogy megpróbálunk a lehető legbeljebb mászni a kulisszák mögé.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »