Király Zsolt: Gorilla 2 – Hány évet kaphat Fico és Kaliňák?

Király Zsolt: Gorilla 2 – Hány évet kaphat Fico és Kaliňák?

Atombombaként robbant hétfőn a hír, miszerint Robert Ficora és Robert Kaliňákra terhelő videófelvételek készültek, melyek egy része rögtön napvilágra is került

Kamera az agancsok között

A bekamerázott, vadászrelikviákkal teli teremben az ország két, korábbi leghatalmasabb embere, Robert Fico háromszoros kormányfő és Robert Kaliňák háromszoros belügyminiszter mellett az Ivan Lexa, illetve Marian Kočner ügyvédjeként ismert Marek Para, valamint a vizsgálati fogságban ülő Norbert Bödör nyitrai oligarcha apja, Miroslav Bödör, illetve a szintén vizsgálati fogságban levő korábbi országos rendőrfőkapitány, Tibor Gašpar ügyvédként tevékenykedő fia szerepel.

Hogy készült a felvétel?

A helyszín egy vadásztanyaként funkcionáló ház valahol a Lévai járásban, melyet a rendőrség megfigyelt. Orvvadászok után nyomoztak ugyanis, ezért kérték a bíróságtól az épület megfigyelését. A rendelkezésre álló adatok alapján ekkor még fogalmuk sem volt arról, hogy a két Robert is idejár, és különböző rendőrségi, bírósági és egyéb ügyekről egyeztet.

Több órányi videóanyag áll rendelkezésre, az ebből kiszivárogtatott rövid kivonat vélhetően csak afféle kóstoló.

Hogy a rendőrség tényleg atomkofferre bukkant, jelzi az ügyészség állásfoglalása, miszerint

Hírdetés

„a felvételek megerősítik a politikai, vállalkozói és ügyvédi szférában mozgó emberek igyekezetét arra vonatkozóan, hogy befolyásolják a legsúlyosabb bűncselekmények kivizsgálását, diszkreditálják és kriminalizálják a NAKA nyomozóit és ügyészeket, illetve állami szervektől származó információk átadásával illetéktelen személyeket segítsenek.”

A felvételek valódiak

A felvételek nyilvánosságra kerülése után néhány órával Fico és Kaliňák is megerősítette azok valódiságát. Így kijelenthető, hogy létezik a Fico-Bödör-Kočner vonal. Azaz bizonyítást nyert mindaz, amit az elmúlt időszak bírósági tárgyalásai alapján eddig csak gyanítottunk: Az országot az elmúlt választási ciklusokban egy bűnszervezet vezette, mely afféle patkánykirályként összefonódva irányította a politikát, rendőrséget, ügyészséget, bíróságokat. Tevékenységük eredménye? Sok sok közpénz (eurószázmilliók, eurómilliárdok?) ellopása magánzsebekbe.

Robert Fico természetesen azzal érvel, hogy a felvételeken nincs semmi olyan, ami eddig már nem lett volna ismert. CSakhogy olvassuk el még egyszer az ügyészség fenti állásfoglalását, mely azután született, hogy az igazságszolgáltatás szervei végignézték a több órás felvételt.

Összeáll a kép

Fico és Kaliňák tehát valószínűleg retteg. Retteg attól, hogy más is előkerül a felvételekről, és követhetik Kočnert és Zsuzsovát, Bödört, Brhelt, Gašpart, és a többi bűnözőt, maffiózót a rácsok mögé.

A Gorilla 2 nyilvánosságra kerülésével Ficonak már csak egyetlen lehetősége maradt: Kerül amibe kerül, de le kell váltania a jelenlegi kormányt. Mielőtt megismeri a bírósági ítéletet saját magára vonatkozóan.

A végére egy személyes kérés: Kérjük, támogassák a Körképet legalább havi két euróval, hogy még több tartalmat készíthessünk nektek!

Király Zsolt


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »