Király Zsolt: A Szövetség-Aliancia már Pellegrini ajtaján kopogtat. Megkezdődött a magyarok érzékenyítése a Hlas (Smer) felé

Király Zsolt: A Szövetség-Aliancia már Pellegrini ajtaján kopogtat. Megkezdődött a magyarok érzékenyítése a Hlas (Smer) felé

Néhány hónapon belül akár előrehozott választások is lehetnek Szlovákiában. Ilyen érzékeny időszakban különösen fontos, hogy a politikusok világos, egyértelmű üzeneteket küldjenek a választók felé. Hogy a nép tudja, ki mennyire toxikus, milyen értékrendet képvisel, ki hol áll vagy nem áll.

Elromlott iránytű

A Szövetség-Alianciában e téren mintha elromlott volna az iránytű. Legalábbis (egyelőre még csak) a Most-Híd platformnak köszönhetően. Hogy Solymos László vagy Rigó Konrád a korábbi maffiakormánnyal, azaz a Smerrel és a Hlasszal szimpatizál, hogy Fidesz-ellenesek, hogy a magyar ellenzék tüntetéseire járnak, hogy Soros Györgyöt kedvelik, vagy hogy az LPMTQ propagandát tolják, közismert.

Azt viszont, hogy 2,5 hónappal az október 29-i összevont helyhatósági és megyei választások előtt a lakosságot félrevezetve érdemtelenül Peter Pellegrinivel kampányoljanak egy színmagyar településen, még egyikük sem merte bevállalni. Egészen mostanáig.

Pellegrini és a Hlas beszabadult a magyarok közé

A hétvégén a Dunaszerdahely melletti Nemeshodosban tartották a Nemeshodosi Nagy Lakomát. A rendezvényt követően felvidéki magyar választók tucatjai keresték meg felháborodottan a Körképet, hogy a faluban a Szövetség-Aliancia polgármestere, Balódi Ladislav az előző maffiakormány vezetőjével, a Smerből kivált Hlas elnökével, Peter Pellegrinivel kampányol.

Kicsoda Balódi Ladislav?

Balódi Ladislav a Szövetség-Aliancia Most-Híd platformjának tagja, a platform Dunaszerdahelyi járási elnöke, a Szövetség-Aliancia egyik megyei képviselőjelöltje.

Balódi a jelenlévők elmondása szerint a még 2019-ben!!, tehát 3 éve Peter Pellegrini kormánya alatt 38 ezer euróval támogatott multifunkciós sportályát köszönte meg a politikusnak. A kérdés csak az, hogy miért épp most, ennyi év után…

Érdekesség, hogy a jelenlegi kormány a fenti összeg háromszorosát hagyta jóvá tavaly új asztalitenisz-csarnokra.

Hírdetés

Értjük? Nem értjük?

Értjük, ugye? Pellegrini 2019-ben, jó 3 éve küldött 38 ezer eurót Nemeshodos multifunkciós sportályájára. Tavaly pedig a Matovič, illetve Heger kormány is megítélt 110 ezer eurót Balódi falujában egy asztalitenisz-csarnokra. Balódinak valami miatt azonban mégis Peter Pellegrini jut az eszébe, a Hlas elnöke pedig egy 10 négyzetméreres led kivetítőn exkluzív, prezentálási lehetőséget is kap a Nemeshodosi Lakomán. Miközben a polgármester részéről saját pártjának a Szövetségnek a neve még csak el sem hangzik egyszer sem.

Azzal, hogy Balódi a Smer, illetve Hlas politikusának ilyen teret adott, egyértelműen színt vallott és akarva-akaratlanul a Szövetséget is besorakoztatta a Most-Híd korábbi koalíciós partnere mögé. Kérdés, hogy mit szól ehhez Forró Krisztián pártelnök, mit szólnak ehhez a választók.

A helyiek ledöbbentek

A Körképnek nyilatkozó helyiek véleménye mindenesetre egyértelmű és világos: Ledöbbentek, szinten aluli, kétségbeesett próbálkozásnak, a rendezvény politikai célokra való felhasználásának tartották Balódi húzását.

A nemeshodosi példa mindenesetre új, az eddigiektől eltérő politikai hozzáállást mutat a Szövetség-Aliancia részéről…

Pellegrini igen, Gyimesi nem?

Miközben tehát a választók a magas árakkal és inflációval, a háború és Covid miatt egyre nehezebb megélhetéssel küzdenek, Balódi szembe menve a párt eddigi országos kommunikációjával, sajátjait értetlenségét kiváltva Peter Pellegrinit futtatja.

A Hlas elnöke óriáskivetítőn kampányolhat a magyarok körében, miközben a hiteles magyar egység helyett a Szövetség Gyimesi Györggyel csatázik arról, hogy ki hogy szavazott májusban!! (az egyébként senki által nem nézett, hidas befolyású, liberális értékrendű) az RTVS magyar adásának szlovák feliratozásáról.

Egészen abszurd! És mindezek után még azt is elvárják, hogy a magyarok menjenek el választani…

Király Zsolt


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »