Király Zsolt: A Szövetség-Aliancia már Pellegrini ajtaján kopogtat. Félrevezetéssel kezdődött a magyarok érzékenyítése a Hlas (Smer) felé

Király Zsolt: A Szövetség-Aliancia már Pellegrini ajtaján kopogtat. Félrevezetéssel kezdődött a magyarok érzékenyítése a Hlas (Smer) felé

Néhány hónapon belül akár előrehozott választások is lehetnek Szlovákiában. Ilyen érzékeny időszakban különösen fontos, hogy a politikusok világos, egyértelmű üzeneteket küldjenek a választók felé. Hogy a nép tudja, ki mennyire toxikus, milyen értékrendet képvisel az adott politikus, ki hol áll vagy nem áll.

Elromlott iránytű

A Szövetség-Alianciában e téren mintha elromlott volna az iránytű. Legalábbis a Most-Híd platformnak köszönhetően. Hogy Solymos László vagy Rigó Konrád a korábbi maffiakormánnyal, azaz a Smerrel és a Hlasszal szimpatizál, hogy Fidesz-ellenesek, hogy a magyar ellenzék tüntetéseire járnak, hogy Soros Györgyöt kedvelik, vagy hogy az LPMTQ propagandát tolják, közismert.

Azt viszont, hogy 2,5 hónappal az október 29-i összevont helyhatósági és megyei választások előtt a lakosságot félrevezetve érdemtelenül Peter Pellegrinivel kampányoljanak egy színmagyar településen, még egyikük sem merte bevállalni. Egészen mostanáig.

Pellegrini és a Hlas beszabadult a magyarok közé

A hétvégén a Dunaszerdahely melletti Nemeshodosban tartották a Nemeshodosi Nagy Lakomát. A rendezvényt követően felvidéki magyar választók tucatjai keresték meg felháborodottan a Körképet, hogy a faluban a Szövetség-Aliancia polgármestere, Balódi Ladislav az előző maffiakormány vezetőjével, a Smerből kivált Hlas elnökével, Peter Pellegrinivel kampányol. Balódi Ladislav a Szövetség-Aliancia Most-Híd platformjának tagja,  a platform Dunaszerdahelyi járási elnöke, a Szövetség-Aliancia egyik megyei képviselőjelöltje.

Balódi látszólag a helyi multifunkciós asztalitenisz csarnokot köszönte meg Pellegrininek, melyre a Sporttámogatási Alap 50 százalékos önrész mellett közel 110 ezer euró állami támogatást hagyott jóvá.  A kérdés csak az, hogy miért az előző garnitúra tagjának.

A sportpályára vonatkozó kérvényt ugyanis nem Pellegrini ideje alatt, hanem a választások után egy évvel, azaz a jelenlegi, Igor Matovič, illetve Eduard Heger kormányzat ideje alatt nyújtotta be Nemeshodos. Egészen pontosan 2021 március 29-én, melyet 2021. július 9-én jóvá is hagytak.

Hírdetés

Értjük? Nem értjük?

Értjük, ugye? Másfél évvel azután, hogy Peter Pellegrinit és társait a nép leváltotta, Balódi faluja kap 110 ezer eurót egy multifunkciós sportpályára. Ezt azonban a település legnagyobb rendezvényén Balódi mégis Peter Pellegrininek köszöni meg, a Hlas elnöke pedig egy 10 négyzetméreres led kivetítőn szól is a helyiekhez.

Azzal, hogy Balódi  teret adott a Smer, illetve Hlas politikusának, a Szövetséget is besorakoztatta a Most-Híd korábbi koalíciós partnere mögé. Kérdés, mit szól ehhez Forró Krisztián pártelnök, mit szólnak ehhez a választók.

A helyiek ledöbbentek

A Körképnek nyilatkozó helyiek véleménye mindenesetre egyértelmű és világos: Ledöbbentek, szinten aluli, kétségbeesett próbálkozásnak, a rendezvény politikai célokra való felhasználásának tartották Balódi húzását.

A nemeshodosi lépés mindenesetre érdekes stratégiát mutat a Szövetség-Aliancia részéről…

Pellegrini igen, Gyimesi nem?

Miközben tehát a választók a magas árakkal és inflációval, a háború és Covid miatt egyre nehezebb megélhetéssel küzdenek, a Szövetség nemeshodosi polgármestere szembe menve a párt eddigi országos kommunikációjával, sajátjait is félrevezetve Peter Pellegrinit futtatja. A Hlas elnöke óriáskivetítőn kampányol a magyarok körében, miközben a hiteles magyar egységre helyett a Szövetség Gyimesi Györggyel csatázik arról, hogy ki hogy szavazott májusban!! (az egyébként senki által nem nézett, hidas befolyású, liberális értékrendet valló) az RTVS magyar adásának szlovák feliratozásáról.

Abszurd az egész. És mindezek után még azt is elvárják, hogy a magyarok menjenek el választani…

Király Zsolt


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »