Király: Ne másokhoz méricskéljük magunkat

Király: Ne másokhoz méricskéljük magunkat

A magyar válogatott kapusa, Király Gábor szerint a sikereket a csapatmunkának és a toleranciának köszönhetik, azonban nem szabad más országhoz mérni magunkat, hanem a saját utunkat kell járnunk.

Rövidebb lélegzetvételű interjút adott Király Gábor a Vaol.hu-nak. A magyar válogatott kapusa szerint a csapat egy profin megszervezett Eb-n vett részt, amelyen az elért sikereket az egységes csapatmunkának, a toleranciának köszönhetik, illetve annak, hogy a probléma generálása helyett egy adott szituáció megoldásán dolgoztak közösen.

A Király Gáborral folytatott beszélgetés fő gondolatsora egyébként a következő:

„Belgium ellen is lehetett volna esélyünk jó eredményt elérni, csakhogy addigra fejben elfáradtunk. Négynaponta követték egymást a kőkemény meccsek, előtte meg öt hetet alapoztunk. Mentálisan fárasztó volt. Érdekes, mert ellenünk az izlandiak tűntek fáradtnak, fáradtabbnak, mint később az angolok ellen. Nekünk nem más országhoz kell méricskélnünk magunkat, hanem a saját csapatunkra kell fókuszálni, a maximumot kihoznunk. Nem úgy kell játszanunk, mint a németeknek, hanem úgy, mint nekünk, magyaroknak. Sikeresek voltunk az Európa-bajnokságon, innen kell folytatnunk ősszel.”

Arra a kérdésre, hogy mennyire érezték Franciaországban a Magyarországon kialakult „őrületet”, elmondta, hogy meglepődtek, hogy az országban mekkora népünnepély van. Ám jelezte, ez az egész kontinenstorna nem a válogatottról, sokkal inkább a magyar emberekről szólt.

Hozzátette, hogy pályafutásában kiemelt helyen szerepel a mostani Eb, ám a válogatottbeli folytatásról csak annyit árult el, hogy van terve, és ha úgy alakul, kiáll a nyilvánosság elé, és elmondja.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »