Király Miklós h. államtitkár és Hajósy Adrienne vízlépcsõügyében megakadályozták

Király Miklós helyettes államtitkár és Hajósy Adrienne a vízlépcsőügyében megakadályozta az Antall kormány hiteles tájékoztatást.

Sámsondi Kiss Györgyöt az Antall József miniszterelnök 1990. június hóban nevezi ki a vízlépcső kormánybiztosának. A kormánygépezetében a Kormánybiztos Mádl Ferenc tárca nélküli miniszter beosztottja.

Király Miklós a Mádl Ferenc kabinet főnöke és Hajósy Adrienne a tárca munkatársa a vízlépcső ügy ügyintézője. A Kormánybiztos összes jelentésnek a végállomása Hajósy Adrienne.

A Kormánybiztos 1991. szeptember 4-i dátummal a következő levelet küldi Dr. Mádl Ferenc tárca nélküli miniszternek:

Tisztelt Miniszter Úr!

Mellékelem a Bősi Vízerőmű „C” változata megépítésére vonatkozó igen fontos szlovák anyagot, amelyet a Külügyminisztériumtól kaptunk és azonnal lefordítottuk.

Hírdetés

A levél és 16 oldal melléklete SZIGORÚAN TITKOS anyagként a DV-UBT-00504/1!91 számon került iktatásra. A Dunai Vízlépcső Kormánybiztosi Titkárságán.

A levél 1991. szeptember 5-én került Király Miklós kezébe, Mádl Ferenc tárca nélküli miniszter szignója a levélen nem található!

Hajósy Adrienne, a MDF kormány megalakulását követően Mádl Ferenc tárca nélküli miniszter stábjába került.

Hajósy a vízlépcső ügyében saját felettesét a vallásos, jóhiszemű Mádl Ferencet megvezette, félre tájékoztatta.

A BOSZORKA aljasságához a Miniszter kabinetfőnöke Király Miklós statisztált.

Király Miklós, most a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának dékánja és egyetemi tanára, vígan él.


Forrás:realzoldek.hu
Tovább a cikkre »