Király Gábor lemondta a válogatottságot

Király Gábor, a Haladás kapusa saját honlapján jelentette be, hogy lemondta a válogatottságot.

A 40 éves játékos 107 alkalommal lépett pályára a nemzeti csapatban, és ezzel rekorder lett. A Királygabor.eu oldalon osztotta meg gondolatait:

„Egy hosszú korszak lezárult

A döntés megszületett:visszavonulok a válogatottságtól!

Sokszor hangoztattam, nekem a piramis csúcsa a nemzeti csapatban szerepelni, és amíg hívnak, addig szeretném a magyar válogatottat szolgálni. A motivációm és az elkötelezettségem most is megvan, de a profi labdarúgásban eltöltött 24 év -ebből 18 válogatottként- nem múlt el a testemben nyomtalanul.

A Haladásban végigjátszott tavalyi szezon után pihenés nélkül vágtam neki a nyári Európa-bajnokságra való több, mint egy hónapos kemény felkészülésnek. Minden erőmet beleadtam, de közben a szervezetem jelezte, hogy itt a határ!

Maximalista vagyok és maximális teljesítményt szeretnék nyújtani, azonban 40 esztendősen ez már klub és válogatott szinten együtt nem megy.

Bernd Storck, szövetségi kapitány az Európa-bajnokság után nekem adta a döntés jogát a folytatásról. Én úgy döntöttem, hogy nem lehet méltóbb a búcsú egy olyan Európa-bajnoki szereplésnél, ami igazi futball lázat váltott ki és rengeteg örömöt okozott a magyar embereknek és amiután ismét visszakerült a magyar labdarúgás az európai „nagyszínpadra”.

Mérhetetlenül hálás vagyok, hogy 107 alkalommal viselhettem a címeres mezt! Nagyon sok szeretet, bíztatást kaptam a szurkolóktól a 18 év alatt, köszönöm nekik.

Márcsak a belém vetett bizalom okán is igyekszem az energiáimat a magyar labdarúgás szolgálatába állítani a jövőben is, a Szombathelyi Haladás játékosaként és a KirálySport vezetőjeként.

A válogatottnak pedig maradok feltétlen híve!

Király Gábor”

Mindenki „KirályGabija” 1998-ban Bicskei Bertalannál lett először válogatott, és bemutatkozásként tizenegyest hárított, amivel nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Bécsben 3-2-re legyőzzük az osztrákokat. A franciaországi kontinensviadal mind a négy mérkőzésén az ő nevével kezdődött az összeállítás. Mackónadrágos kapusunk teljesítményére a nemzetközi focivilág is felfigyelt.

Néhány nappal ezelőtt lapunknak adott nagyinterjút.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »