Király Gábor döntött a befejezésről

Király Gábor, a magyar válogatott kapusa a DIGI Sport Reggeli start című műsorában mesélt az Európa-bajnokságról, az ujjsérüléséről, valamint arról, a magyar vezetőedzőknek miben kellene változtatniuk a jövőt illetően.

Az Eb egész nap frissülő hírfolyamát ITT találja

A 40 éves Király Gábor a válogatott összefogásáról beszélt először a DIGI-nek – az interjút az NSO pötyögte le.

„Mindenki tudta a feladatát, a norvégok ellen ez már érezhető volt, összefogás, egység volt a két meccsen. Azt vettem észre, hogy a legnagyobb érték a tolerancia. A cél érdekében mindent félretettünk. Motiválni senkit sem kellett. Megvoltak a lépcsőfokok. Először a felkészülés, majd jöttek a finomítások, közben ugye felkészülési meccsek. Mindenki átérezte az egész fontosságát.”

„Nem ítélném meg, hogyan védtem az Eb-n. Én magam ezt valószínűleg másképp is látom, mint ahogyan kívülről az emberek. Nem is foglalkozom a kritikákkal, tisztában vagyok a realitásokkal. A belgák elleni meccs után már Mészöly Gézával beszéltem, hogy a Haladás felkészüléséről érdeklődjek. Nem szeretek hátrafelé tekinteni. A dicséret jólesik, a jogosnak vélt kritikákat elfogadom, de én előre haladok, és igyekszem folyamatosan eszerint építkezni.”

Belgák, ujjtörés

„Nem tudnék válaszolni arra, az Európa-bajnokságon melyik félidőnk volt a legjobb. A Belgium elleni találkozó kivételével minden összecsapáson egységesek, fegyelmezettek voltunk. A belgák ellen elfáradtunk, nem tudtunk annyira figyelni. Nagy volt a terhelés, nem volt elég idő kipihenni az előző meccseket. A védekezéssel nem foglalkoztunk annyit, mentünk előre végig, támadtunk. Persze örülök, hogy belekóstoltunk az egész érzésbe.”

Király elárulta, nem igazak a híresztelések, melyek szerint eltört volna az ujja: „Tisztáznám, nem tört el az ujjam, ezt csak a sajtó kapta fel. Ízületi ficam volt ez, de már többször volt ilyen a pályafutásom során. Kisebb fájdalomra nem szoktam edzést vagy meccset kihagyni.”

A visszavonulásról

A kapus elmondta, már tudja, mikor vonul vissza.

„Ennek az időpontja megvan, már eldöntöttem, nincsen változás. Viszont még csak most értünk vissza az Eb-ről, most még nem árulom el, majd ha eljön az ideje” – zárta rövidre Király a kérdést.

Minőségi edzések kellenek!

Király elmondta, véleménye szerint miben kellene változtatni Magyarországon a vezetőedzőknek.

„A magyar edzőknek minőségbeli edzésmunka kellene. A jelenlegiek is jók, csak nem mindegy, hogy hajtjuk végre, hogyan sprintelünk például. Ebben motiváltabbnak kell lenni, fejlődni. A játékosoktól többet kell visszakérni.”

Mackó? Munkaruha!

A 107-szeres válogatott kapus elárulta, csak a pályán viseli a már-már „névjegyévé” váló szürke mackónadrágot.

„Számomra ez csak munkaruha, a pályán viselem, máshol nem nagyon. Furcsa lenne, ha otthon vagy az utcán kellene hordanom. Ez marad a pályára.”


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »