Király: A feleségem nélkül nem sikerült volna

Király Gábor a magyar válogatott kapusa D. Tóth Krisztának mesélt franciaországi élményeiről, családjáról, terveiről és arról, hogy miként gondolkodik a labdarúgásról. Persze, szóba került a szürke mackónadrág is.

A korábbi híradós műsorvezető, D. Tóth Kriszta külön epizódot szentelt az Elviszlek magammal című műsorában Király Gábornak. A majd egyórás beszélgetés során szó esett a magyar válogatottról, a családról, a hálóőr életfelfogásáról, kapusiskolájáról és persze a szürke mackónadrágról is.

A 2016-os Eb-ről:

A pályán nem veszek észre a külső körülményekből semmit, ugyanis csak a feladatomra koncentrálok, arra, hogy segítsem a csapatomat. Csak a későbbi felvételeken vettem észre, hogyan szurkolt nekünk több ezer magyar. A pályán csak morajlást hallok.

A válogatottról:

A csapat sikere az apró dolgok összességében rejlik. Minden puzzle-darab a helyére került. Toleránsak voltunk egymás iránt, és, ha kellett, segítettük egymást. Nem volt egy rossz se, senki sem volt ingerült.

Arról, hogy mi a helyzet a kontinenstorna után:

Örülök annak, hogy boldoggá tettük az országot. Az emberek ki voltak éhezve a sikerre, de nem lehet hátradőlni a népszerűség mellett, tovább kell folytatni a munkát. Mindegy számomra, hogy százezer ember előtt játszok vagy éppen zárt kapus a mérkőzés, a labdát ugyanúgy meg kell fognom.

Szeretek dolgozni és a tökéletességre törekedni, engem a munka visz előre.

Szürke mackónadrág és a babonák:

Sokszor próbáltam leszokni a babonáimról, de rájöttem, hogy ezek nélkül én félkarú óriás vagyok. Persze, védtem már többször rövidnadrágban is, de nem volt komfortos, az nem én vagyok! Az a fontos, hogy munka közben jól érezzem magam. Ám ez csak a munkaruhám, az utcára nem ebben megyek ki.

Családról:

Feleségemmel, Zsanettel 16 éves korom óta ismerjük egymást. Nélküle semmit nem tudtam volna végigcsinálni. Ez közös munka. Gyermekeimet pedig próbálom arra nevelni, hogy a tanulás a legfontosabb.

A szurkolókról:

Az emberek hangulata hullámzik. Maga a labdarúgás ekkora tömegeket megmozgat. Érdemes elgondolkodni ezen. Ha van eredmény, az ország megmozdul. Az emberek éhesek a sikerre.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »