Kiraboltak egy komáromi nyugdíjast – újabb csellel támadnak a telefonos csalók

Nemcsak a megtakarításaitól, hanem az ékszereitől és az értéktárgyaitól is megfosztották azt a 78 éves komáromi asszonyt, akit vezetékes telefonon keresett meg egy állítólagos postai alkalmazott.

A telefonáló csaló arra hivatkozva, hogy az új postásnak valamit kézbesítenie kell neki, elkérte a címét. A sértett megadta a címét, majd azt követően egy ismeretlen férfi telefonált a vezetékes telefonjára mondván, hogy csalók áldozata lett, mivel megadta a címét – tájékoztatott a Nyitrai Kerületi Rendőrkapitányság.

Az ismeretlen férfi elkérte az idős asszony mobiltelefonjának számát, és arra kérte, hogy ne rakja le a vezetékes telefont, mert átkapcsolja őt a rendőrséghez.

Ezt követően egy újabb férfihang szólalt meg a telefonban, aki Malík vagy Malý néven mutatkozott be, mint rendőr. Ez a férfi biztosította a nyugdíjas idős hölgyet arról, hogy a rendőrség már figyeli a csaló bandát, és felszólította őt, hogy maradjon a lakásában, legyen csendben, senkit se értesítsen, és várja, hogy a rendőrség megérkezzen.

Hírdetés

Még ugyanaznap a sértettet felhívta egy magánszámról az elkövető, és azt mondta neki, hogy húzza be a redőnyöket az ablakokon, a szobájában, várjon, és senkinek se nyisson ajtót,

mert a rendőrség nyomon követi a felfegyverzett bűnbandát. A csalók állítólag az idős asszony lakásától nem messze tartózkodnak, ezért ne ijedjen meg, ha lövöldözést hall.  Az ismeretlen férfihang még azt is megkérdezte tőle, melyik lakótömbben lakik, majd figyelmeztette, hogy ügyeljen az ékszereire és a pénzére.

Körülbelül egy órával később az elkövető megint felhívta a sértettet, és azt mondta neki, hogy az összes ékszerét, értéktárgyát és pénzét tegye egy nejlontáskába, és dobja ki az ablakon,

mert érte megy a rendőrség. A sértett egy fehér vászontáskába tette a fekete retiküljét, a pénztárcáját, a személyes iratait, a nála lévő készpénzt és különböző ékszereket, mintegy 5500 euró értékben, majd a táskát kidobta az ablakon. A kamerafelvételek  szerint a táskáét felvette egy ismeretlen nő, és magával vitte azt.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »