Kinyomtatta, majd a DK haragjától tartva visszavonta kampányújságját az MSZP – összevissza majomhorda

A választókerületek esélyes jelöltjeit tartalmazó Népszava-mellékletet osztogatott volna az MSZP a kampány végnapjaiban, de sok körzetben LMP-s jelöltet reklámoz az újság a DK-s helyett, ezért mégsem terjesztik a már kinyomtatott újságokat, nehogy elmérgesedjen a viszony a DK-val.

Nem az MSZP az első, aki listázza a szerinte esélyesnek tartott ellenzéki jelölteket, az ezzel kapcsolatos, követhetetlen káoszról és egymásnak ellentmondásokról ITT írtunk. A szocialista párt irodáiban felhalmozott, de a terjesztés helyett visszavont újságokból az Index szerzett meg egyet. A mellékletben szereplő térképen néhol furcsa név szerepel esélyes jelöltként, és az még a legkevesebb, hogy nincs köztük jobbikos, hogy Karácsony Gergely lenácizta a néppártosodásba ideológiailag belezavarodott pártot, Kunhalmi Ágnes pedig azt mondta, a kukába mennek a rájuk adott szavazatok. Több választókerületben az MSZP–Párbeszéd–DK–LMP vonalról válogatva is ellentmondásos nevet közöl a visszavont térkép.

A IV. kerületben (Budapest 11.) kilépett az MSZP-ből Horváth Imre, és függetlenként indul, amiért pártja a DK-s Varju László mögé állt be. Az MSZP-s kiadvány viszont Horváthot ajánlja. A II. kerületben (Budapest 4.) az LMP-s Ungár Pétert ajánlja a választóknak az MSZP által elvileg támogatott, DK-s Niedermüller Péter helyett. Vácon, Salgótarjánban, Kecskeméten, Pécsen és Mohácson is LMP-s jelöltet ajánl a DK-s helyett, Gödöllőn az MSZP–Párbeszéd jelöltje helyett is az LMP-st emeli ki, Egerben pedig a független Vámos Csabát mutatja esélyesnek a DK-s Kormos Noémi helyett. A többi olyan helyen, ahol DK-s indul a két párt közös megegyezése szerint, már ezek az emberek szerepelnek az MSZP visszavont kiadványában. Budakeszin a DK-s jelölt visszalépése miatt is Szél Bernadett szerepel a kiadványban. A térképnél feltüntették, hogy a Publicus közvélemény-kutató cég szerint ők a „demokratikus oldal legesélyesebb jelöltjei”.

A FELMÉRÉSEK VALÓSAK, CSAK POLITIKAILAG NEM FELELNEK MEG

A Publicus vezetője, Pulai András az Indexnek megerősítette, hogy a Vasárnapi Hírekkel kialakított többéves együttműködés mellett a Népszava felkérte a céget, hogy készítsen egy ilyen térképet. A néhány választókerületben elvégzett, részletes kutatások eredménye részben már megjelent, és azonos a térképen szereplőkkel, ahol pedig nincs friss felmérés, ott régebbi eredményekből kiindulva végeztek számításokat. Az MSZP-s vezetők és választókerületi kampányfőnökök az Index szerint akkor szembesültek a térképpel, amikor nyomtatásban látták. Több helyen nem engedték utcára, mert elmérgesítette volna a viszonyt a DK-val. Kunhalmi Ágnes úgy indokolta az Index kérdésére a kiadvány visszavonását, hogy

a Népszava kiadványában van olyan tartalom, ami jelenleg nem felel meg az MSZP–Párbeszéd és a DK közös álláspontjának, így sajnos nem tudjuk azt feltenni a pultjainkra.

Hozzátette, biztos abban, hogy jelenleg mind a 18 budapesti választókerületben az MSZP és a DK jelöltjei a legesélyesebb demokrata ellenzékiek. Legalábbis amíg meg nem történnek a visszalépések. Azt egyelőre nem tudni, újranyomják-e a térképet, és ha igen, milyen adatok alapján, és milyen pénzből.

index


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »