Kinyit-e valaha a Diósgyőri Várfürdő?

Kinyit-e valaha a Diósgyőri Várfürdő?

Május 1-jén nyitnak a miskolci strandok, aminek kapcsán ismét felmerül a kérdés, mi lesz a Fidesz által még 2014-ben bezárt Diósgyőri Várfürdő sorsa.

Jakab Péter, a Jobbik képviselője emlékeztetett rá, a Fidesz arra hivatkozva zárta be a strandot, hogy a Lovagi tornák terének építési munkálatai zavarnák a pihenni vágyókat. Az építkezés tavaly befejeződött, így azok, akik még hisznek a Fidesznek azt várták, idén végre kinyitják a fürdőt – mondta Jakab, hozzátéve: ehelyett azonban újabb magyarázat érkezett a városházától: most a várrekonstrukció zavarná a strandolókat.

Az ellenzéki politikus elmondta, a márciusi közgyűlésen a témában kérdést intézett a városvezetéshez, választ azonban nem kapott, így továbbra is csak annyit tudni, ami a város gazdasági programjában szerepel: eszerint a Fidesz középkori fürdőligetet szeretne a strand helyén, az erről szóló négy sor azonban se a részletekre, se a megvalósítás időpontjára nem tér ki.

Jakab Péter, ahogy a tavalyi szezon előtt, úgy idén is arra vár választ: mi lesz a diósgyőri strand sorsa, miért nem tartotta be a Fidesz a korábbi ígéretét, miszerint csak egy évre zárják be a létesítményt, és ha egyszer befejeződik a vár átépítése, terveznek-e újabb kifogással előállni.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy civilek aláírásgyűjtést indítottak a strand megnyitása érdekében, ami mutatja, a lakosságot nem a várrekonstrukció jelenleg nem is zajló építkezése zavarja, hanem az, hogy évek óta nincs diósgyőri strand, “csak semmitmondó városházi nyilatkozatok”.
 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »