„Kinőtte” helyszíneit a Kolozsvári Magyar Napok

„Kinőtte” helyszíneit a Kolozsvári Magyar Napok

„Részvétel szempontjából rekordot döntött a Kolozsvári Magyar Napok, de sokkal fontosabb, hogy egy nagyon jó hangulatú rendez­vénysorozatot tudunk magunk mögött. Az emberek láthatóan együtt éltek a fellépőkkel, együttesekkel, programokkal, mindenikről azt mondhatni, hogy telt házas volt” – értékelt a Krónikának Gergely Balázs főszervező.

omega111_bNézőrekordot döntött az idei kolozsvári rendezvénysorozat

Kifejtette, bár a következő napokban futnak be az adatok a különböző helyszínekről, úgy tűnik, idén voltak a legtöbben a Kolozsvári Magyar Napok hétéves történelmében. „Majdhogynem azt kell mondanom, hogy kinőttünk bizonyos helyszíneket, programpontokat, ezért jövőre kapacitásnövelésben kell gondolkodnunk” – tette hozzá a főszervező, aki szerint a Farkas utcában és a Főtéren látott tömeg is erre enged következtetni.

Az Ákos-koncertre több mint 30 ezer ember volt a kíváncsi, az Omega-koncert nézettsége pedig a 2013-ban bemutatott István, a király rockoperáéval vetekszik. „Megkockáztatom, hogy talán kicsivel többen is voltak, hiszen az István, a király előadása alatt ezer szék is ki volt helyezve, ami nagy helyet foglal” – magyarázta. Gergely Balázs szerint a tanulságokat levonva jövő héttől a következő kiadás szervezésén dolgoznak. „Bizonyos változtatásokra szükség lesz, mert a közönség érdeklődése miatt lassan kezdünk túlnőni néhány helyszínt” – közölte.

A főszervező szerint néhány program kínálatát tovább kell bővíteni, ugyanis hiába volt rengeteg gyerekprogram, a saját gyerekei is arra panaszkodtak, hogy félórás-órás sorban állás után kerültek sorra egy-egy helyszínen. Gergely rámutatott, a városban vannak még jó, kihasználatlan helyszínek, ezért bízik abban, hogy jövőre ezeket is be tudják majd vonni.

Amint arról beszámoltunk, a Kolozsvári Magyar Napokon vasárnap este tartották a zárógálát, a programsorozat pedig az Omega együttes fergeteges koncertjével ért véget.

 


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »