Kínok közt halt meg húsz gyerek, magukra hagyták őket az embercsempészek

Harmincnégy menekült, köztük húsz gyerek holttestére bukkantak a Szaharában a nigeri hatóságok, feltehetően magukra hagyták őket az embercsempészek. Nem volt elég vizük, és az utat sem ismerhették, valószínűleg szomjan haltak.

A szomszédos Algériába tartó öt férfi, kilenc nő és húsz gyerek múlt héten a nigeri-algériai határon lévő Asszamaka határállomás közelében halt meg a sivatagban. A védelmi tárca szerint valószínűleg szomjan haltak. A minisztérium közleménye szerint a menekülteket “valamikor június 6. és 12. között” sorsukra hagyták az embercsempészek. Eddig két holttestet azonosítottak, egy férfi és egy 26 éves nő maradványait. A dokumentumban a minisztérium felhívta a migránsok figyelmét az őket fenyegető veszélyekre, amennyiben megpróbálnak átkelni az embercsempész-hálózatok által ellenőrzött sivatagi úton. Az elmúlt években több ezren érkeztek Algériába Afrika belső területeiről, elsősorban a szomszédos Maliból és Nigerből. A Fekete-Afrikából induló migránsok számára az észak-afrikai ország vált az első számú célponttá, helyettesítve a 2011 óta belpolitikai káoszba süllyedt Líbiát.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Ötéves menekült kislányra lőtt rá légpuskával egy németRágyújtotta a férfire a házat, majd mikor menekült, agyonszúrtaNégy migráns erőszakolta meg a 14 éves lánytRovatok: KékfényTelepülés: VilágCímkék: kékfény, emberkínzás, embercsempészet, holttestek, migrációs válságForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »