Kínkeserves angol győzelem Wales ellen

Kínkeserves angol győzelem Wales ellen

Anglia a 91. percben szerzett góllal 2-1-re legyőzte Wales csapatát csütörtökön Lensban, a labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjának második fordulójában. Ezzel az angolok a csoport élére ugrottak. A továbbjutás azonban még nyitott kérdés.

Hatalmas szópárbaj előzte meg az Eb egyik legjobban várt csoportmeccsét az Anglia-Wales találkozót. Mindkét fél igyekezett hazafiságát bizonyítani a másik előtt. A pályán persze a szavak helyett a tettek kellett volna, hogy uralják a játékot. A feltételes mód azért indokolt, mert az első félidő egyáltalán nem bizonyította be, hogy itt az Egyesült Királyság két országrészének válogatottja futballozik. A mérkőzés jobban hasonlított egy állóháborúhoz.

Az oroszlánosok az ötödik percben akár meg is szerezhették volna a vezetést, de Lallana passzát Sterling öt méterről a kapu mellé lőtte. Az első játékrész folytatásban az angolok passzolgattak és birtokolták többet a labdát, míg Wales védekezett. A kedélyeket egy meg nem adott tizenegyes korbácsolta fel a 32. percben. A visszajátszás alkalmával jól játszott, hogy a walesi bekk, Davies kézzel ért a labdába, így járt volna a büntető Hodgson csapatának. Sebaj, gondolta Bale, ha már jól jöttek ki az előző szituációból, akkor ő lő egy gólt. A Real sztárja a 42. percben egy 25 méteres szabadrúgás után megszerezte csapatának a vezetést – igaz Hartnak védenie kellett volna a középre tartó lövést.

A hátrány tudatában az angolok szövetségi kapitánya, Roy Hodgson kettőt is cserélt a szünetben. Jött a Leicester sztárja, Jamie Vardy és a liverpooli Sturridge. De milyen jó, hogy jöttek. Az előbbi ugyanis az 56. percben megállt az ötösön belül, egy walesi védő pedig odaadta neki a labdát, ő köszönte szépen és kiegyenlített csapatának.

Amikor pedig már úgy tűnt nem járnak további sikerrel az angol támadások, érkezett Sturridge és egy egyéni, kényszerítővel fűszerezett akcióval megszerezte csapatának a fontos három pontot.

Azt a három pontot, amely egyenesen B csoport élére repítette az angolokat. Ám ez az a csoport, ahonnan még bárki továbbjuthat.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »