Kínkeserves játék és kiizzadt DAC-győzelem a szezonnyitón

Kínkeserves játék és kiizzadt DAC-győzelem a szezonnyitón

Hátrányból fordítva nyerte meg 2:1-re az új szezon első bajnoki mérkőzését a DAC labdarúgócsapata a MOL Arénában. A sárga-kékek a liptószentmiklósiak ellen végig csak szenvedtek, de végül boldogan utazhatnak a Feröer szigetekre.

A szerdai EKL-meccs előtt a vártnál erősebb és kevésbé felforgatott kezdőcsapatot nevezett Adrián Guľa, a DAC vezetőedzője a mérkőzésre, a sérüléssel bajlódó Balogh és Szánthó mellett egyedül Dimun maradt ki a szokásos nevek közül.

Tizennégy percet kellett várni az első komolyabb hazai helyzetre, Hahn fejelt mellé egy beadást, hat perccel később pedig Krstovic keltett zavart a vendégek tizenhatosában, de lövését blokkolták. Az ötlettelennek tűnő hazaiak nem igazán tudtak támadásokat felépíteni, ráadásul az első félóra végén a vendégek is veszélyesebbé váltak, Brunetti bizonytalankodása után akár a vezetést is megszerezhették volna.

A 40. percben Krstovic maradt le centikkel egy beadásról, majd egyedül akart megoldani egy olyan helyzetet, ahol passzolással akár gól is születhetett volna.

A színvonalában kritikán aluli első félidő után Guľa Njie helyett Dimunnal próbált frissíteni, de a szenvedés a pályán (és ezáltal a lelátókon is) folytatódott.

Hírdetés

Az 58. percben épp egy bedobást követő elárvult akció végén Kačerík vetődött bele egy beadásba, és a vendégek megszerezték a vezetést – 0:1.

Azonnal szépíthetett volna a DAC egy kapu előtti keveredésből, de Krstovic és Dimun lövésébe is beleálltak. Azt nem lehet mondani, hogy a sárga-kékek nyomasztó mezőnyfölényt dolgoztak volna ki, de a 71. percben összejött az egyenlítés: Nicolaescu löbbölésénél még mentettek a vendégek, de Krstovic már a hálóba vágta a kipattanót – 1:1.

Nem kellett sokat várni a fordításra, Dominik Kružliak egy szöglet utáni fejessel megszerezte a vezetést a sárga-kékek számára, 2:1.

A vezetés megszerzése után Veszelinov a szívbajt hozta a hazai szurkolókra, egy rosszul sikerült kirúgásából helyzetbe kerültek a liptóiak, Brunettinek a gólvonalról kellett tisztáznia, majd a 88. percben Ďungel lövésénél is szükség volt az összes szentre, hogy a hazaiak elkerüljék a hideg zuhanyt.

Kínkeserves játékot és kiizadt DAC-győzelmet hozott a szezonnyitó. A sárga-kékek számára nincs megállás, már holnap elindulnak a Feröer szigetekre, szerdán a Víkingurral találkoznak az EKL-selejtezőben.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »