Kinek továbbította Kubatov Gábor Vizoviczki levelét?

Kinek továbbította Kubatov Gábor Vizoviczki levelét?

Ahogy arról lapunk is beszámolt, az N1TV hozta nyilvánosságra, hogy a diszkópápa, Vizoviczki László levélben fordult segítségért Kubatov Gáborhoz annak érdekében, hogy az akkor a Fidesz pártigazgatói pozícióját betöltő politikus segítsen neki a börtön elkerülésében. A 10 oldalas levélből 8 oldalt találtak meg a Vizoviczkinál tett házkutatás során, azonban a bűnjellel nem kivántak foglalkozni a nyomozóhatóságok. Változást csak a sajtóban kitört botrány okozott: ugyanis Kubatov azt állította, hogy elküldte az illetékes hatóságoknak az említett irományt. Azonban úgy tűnik érdemben továbbra is sincs előre lépés. Legalábbis ez utóbbi derült ki a jobbikos Staudt Gábor keddi sajtótájékoztatójából.

A nemzeti néppárt frakcióvezető-helyettese semmitmondónak nevezte a Polt Péter legfőbb ügyész neki szánt válaszát; az ellenzéki honatya arra lett volna ugyanis kíváncsi, hogy valóban megkapta-e ezt a levelet Kubatovtól az ügyészség, hogy nyomozást végeztek-e az ügyben, és mi lett annak a nyolc oldalnak a sorsa.

Staudt egyben hangsúlyozta azt is, Polt Péter magyarázata további kérdéseket vet fel, hiszen a válasz szerint a Kubatov Gábor által említett levél nem került a Központi Nyomozó Főügyészség birtokába.

“Ez azt sejteti, hogy nagy valószínűséggel valaki hazudik”,

figyelmeztetett a politikus, szerinte ha az ügyészségnél meg lenne ez a levél, akkor nem valószínű, hogy letagadnák a létezését, ha esetleg Kubatov Gábor valakinek elküldte, akkor viszont jól lenne tudni, hogy az melyik hatóság volt.

“Ezért Kubatov Gábort a sajtón keresztül felhívom, hogy jelölje meg, pontosan melyik hatóságnak küldte el a Vizoviczki levelet”

– hangzott el a sajtótájékoztatón. Staudt úgy érvelt, hogy a nyilvános kiállás leginkább a Fidesz jelenlegi alelnökének az érdeke, mert különben azt kell feltételeznünk, hogy mégsem továbbította a szerveknek a diszkópápa üzenetét.

Staudt Gábor bírálta a válasz azon részét is, miszerint a lefoglalt levéltöredék a vizsgált bűncselekményekkel kapcsolatos adatot nem tartalmaz, miközben – mint mondta – ő arra volt kíváncsi, hogy egyéb bűncselekményre utaló adatot tartalmaz-e a dokumentum.

Közölte: bízik abban, hogy a 10 oldalas levél megtalált nyolc oldala nyilvánosságra kerül.

Mardosó bizonytalanság

A válaszokig marad a bizonytalanság, milyen jellegű kapcsolat áll fenn a Fidesz vezető politikusa, és az éjszaka császára között?

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »