Kinek a szándéka a hagyományosan keresztény társadalmak aláásása? Köröké vagy a páholyoké?

Az október 2-ai népszavazáson való részvételre és nemmel voksolásra biztatja a választókat a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége és a Professzorok Batthyány Köre.

Magyar Menedék - Tepe

Náray-Szabó Gábor, a Professzorok Batthyány Körének elnöke a három szervezet közös sajtótájékoztatóján szombaton, Budapesten közölte, két okból biztatják részvételre és nemmel szavazásra a választókat: egyrészt az emberek így tudják gyakorolni demokratikus jogaikat, másrészt mára nyilvánvalóvá vált, hogy a migráció nem átmeneti probléma, hanem évtizedekre is meghatározhatja a jövőt.

Osztie Zoltán, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének elnöke arról beszélt, hogy a három szervezet együtt komoly társadalmi erőt jelenít meg és jól kiegészíti egymást, hiszen a Professzorok Batthyány Köre a legmagasabban kvalifikált értelmiségiek közössége, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesülete a városi értelmiséget gyűjti egybe, míg a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége elsősorban vidéken tevékeny.

Azt hangoztatta, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének megítélése szerint egy “ránk zúdított áradatról” van szó. “Olyan körök szabadították ránk ezt az áramlatot, amelyeknek a szándéka nyilvánvalóan a hagyományosan keresztény társadalmak aláásása” – fogalmazott Osztie Zoltán.

Kitért arra is, hogy a szolidaritás egy keresztény erény, amely ma is aktuális, ezért a magyar kormány befogadja a törvényesen érkező, valódi menekülteket.

“Nemet kell mondanunk azonban azokra, akiket ránk zúdítottak, és akik egyáltalán nem menekülteknek tűnnek”, hanem irányítottan jönnek – emelte ki.

Tordáné Petneházy Judit, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület alelnöke elmondta, az egyesület célja, hogy megőrizze a magyar, a nemzeti és az európai kulturális értékeket.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »