Kínát is megizzasztja az omikron variáns

Kínát is megizzasztja az omikron variáns

Mindössze hetekkel a Kína fővárosában tartandó téli olimpia megnyitója előtt a vírus az ország északi kikötővárosából, Tiencsinből átterjedt a szárazföldön beljebb található Honan-tartományba.

A Pekingtől nagyjából 130 kilométerre található Tiencsinben az egész lakosságot, mintegy 14 millió embert teszteltek le a hatóságok, miután két helyiben is megtalálták a koronavírus omikron variánsát – idézi a Hvg.hu a CNN hírét. Bár a karantént gyorsan bevezették, a vírus terjedését nem tudták megállítani, így az a Tiencsintől 480 kilométerre elterülő, Honan tartománybeli Anyang városában is felütötte a fejét.

Hírdetés

A tudósok igazolták a hatóságok félelmét, az Anyangban megjelent vírus ugyanaz a típus, amit Tiencsinben is megtaláltak. Mára már azt is tudni, hogy egy hazatérő egyetemista hozta azt magával az északi kikötővárosból Anyangba. A gondot leginkább az jelenti, hogy van mintegy 100 000 ember, aki Tiencsin és Peking között ingázik. Innentől kezdve csak annyi lehet a kérdés, hogy Kína vállalja-e az omikronnal súlyosbított téli olimpia megtartását, vagy sem.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »