Kínai kézbe kerülhet az Újpest FC

Kínai kézbe kerülhet az Újpest FC

A hírek szerint a klub korábbi gólkirálya, Rajczi Péter is szóba került mint lehetséges sportigazgató.

A futballklub jelenlegi tulajdonosa, a belga Roderick Duchatelet mindig is megosztotta a szurkolókat, ez többek között az általa bevezetett címer ügyében is érzékelhető volt. Ráadásul most kifejezetten rosszul szerepel a labdarúgó NB I-ben a csapat, öt forduló alatt mindössze két pontot szerzett, ez nyilván nem tett jót a tulajdonos népszerűségének.

A Blikk arról ír, hogy Duchatelet hónapok óta tárgyalásban áll egy kínai vállalkozással, s a megállapodás hamarosan megszülethet a két fél között. A vételár nagyjából 20 millió euró (7,2 milliárd Ft) lehet. Úgy tudják, az érdeklődők egy másik fővárosi klubnál játszó korábbi válogatott középpályással már meg is állapodtak, hogy érkezik, ha megtörténik a tulajdonosváltás.

Hírdetés

Jurácsik Mátyás, az újpestiek korábbi focistája is úgy értesült, végre megtörténhet a drukkerek által régóta szorgalmazott tulajdonosváltás a klubnál.

„Hónapok óta tárgyal az Újpest a kínai céggel, amelynek már konkrét tervei vannak, kik irányítsák a szakmai munkát. A sportigazgatói posztra Rajczi Pétert szemelték ki az illetékesek” – mondta Jurácsik a lapnak.

Rajczi, a csapat 2006-os gólkirálya is megszólalt a lapban: „Pletykaszinten hallottam már, hogy felvetődött a nevem mint lehetséges sportigazgató. Hivatalosan ugyanakkor még semmilyen megkeresést sem kaptam. Természetesen örömmel vágnék bele a munkába. Szeretnék sportvezetőként tevékenykedni, elvégeztem az ehhez szükséges képzéseket, nemrég szereztem meg a második diplomámat.”

A Blikk megkeresett Magyarországon élő kínaiakat, hogy drukkolnának-e a kínai kézbe kerülő Újpestnek. Egy diák, David Michael Yang megmutatta, hogy írnák a kínaiak, hogy hajrá, lilák!, íme: 加油紫色.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »