Kínában átlépte a 700 milliót az internetezők száma

Kínában a netezők több mint 90 százaléka mobil eszközről böngészi a világhálót – derült ki a Pekingben közzétett legfrissebb ágazati statisztikákból. A csaknem 1,4 milliárd lakosú országban 448 milliónyian vásárolnak online.

Az adatokból az is kitűnik, hogy az első félévben 40 százalékkal nőtt az ételrendelést szolgáló alkalmazások használóinak száma, és közelíti a 150 milliót. A taxit rendelő applikációkat csaknem 160 millió kínai használja.

Az okostelefonjukon internetezőknek csaknem 92 százaléka használ azonnali üzenetküldő szolgáltatást, és közel 80 százalékuk tölt le új alkalmazásokat. A legnépszerűbbek a keresők mellett az online fizetéshez, valamint a zene- és videóletöltéshez kapcsolódnak.

Az idei év első hat hónapjában több mint 21 millióval bővült az internetezők száma, miközben 37 millióval többen lettek a mobil internetezők.

Az ország lakosságának 51,7 százaléka rendelkezik internethozzáféréssel, ami 1,4 százalékkal több az előző év azonos időszakához képest. A városi lakosság 67,2 százaléka használja a világhálót, a vidéki penetráció 31,7 százalékos. A webet böngészőknek mintegy 27 százaléka, 191 millió ember él vidéken.

A jelentés szerint a kínaiak átlagosan 3,8 órát töltenek az interneten, némileg többet, mint tavaly.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »