Kína szankciókkal fenyegeti a tajvani fegyvereladásban érintett amerikai vállalatokat

Szankciókat helyez kilátásba Kína azokkal az amerikai vállalatokkal szemben, amelyek részt vállalnak a Tajvannak történő fegyvereladásokban – jelentette be szerdán a kínai külügyminisztérium.

Hozzáfűzték azt is: Kína minden szükséges intézkedést meg fog tenni annak érdekében, hogy megvédje saját érdekeit, akár büntetőintézkedéseket is bevezet az érintett amerikai vállalatokkal szemben.

Hírdetés

Tajvan nem sokkal korábban mondott köszönetet az amerikai kormányzatnak egy újabb ajánlatért, amelynek keretében Washington nyolcmilliárd dollár értékben, összesen hatvanhat F-16-os vadászrepülőgépet adna el a szigetnek. Tajvan úgy értékelte, hogy az Egyesült Államok ezzel az ajánlattal komoly bizalmat szavazott partnerének. Az ügylet segíteni fog fenntartani a békét a Tajvani-szorosban, illetve megvédeni a tajvani demokráciát – közölte Joseph Wu tajvani külügyminiszter.

Az F-16-osok eladásával kapcsolatos terv tovább fokozta az Egyesült Államok és Kína közötti feszültséget. Peking elítélte az amerikai ajánlatot, és felszólította Washingtont, hogy álljon el az üzlettől.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »