Kimagasló tehetségű zenész házaspár Füleken

Kimagasló tehetségű zenész házaspár Füleken

Brácsa–zongora kamara-duó teszi emlékezetessé a péntek estét Füleken, ahol záróeseményéhez érkezik a városi művelődési központ Zenés évszakok című rendezvénysorozata.

Az idei utolsó hangverseny, a Téli komolyzenei koncert december 2-án 17 órai kezdettel valósul meg. Vendégei az elismert brácsaművész, Cseh Tamás és felesége, Cseh Ishiguri Hiromi zongoraművész lesznek.

Hírdetés

Cseh Tamás a Pozsonyi Zeneművészeti Főiskolán, ahol JozefHošek docens növendéke volt, 2014-ben doktori diplomát szerzett. Tanulmányait a bécsi Universität für Musik und darstellende Kunst Wien Egyetemen folytatta. Szólistaként olyan zenekari formációkkal működött együtt, mint a Kassai Állami Filharmonikusok, a Bruno Walter Symphony Orchestra, az Internationale Donauphilharmonie és a Liszt Ferenc Kamarazenekar. Feleségével több külföldi szólóhangversenyt adtak.

Cseh Ishiguri Hiromi a japán Yamagata Junior Collage és a Kawai Academy of Music (Shizuoka) iskolák elvégzése után a Pozsonyi Zeneművészeti Főiskolán folytatta tanulmányait Marián Lapšanský professzor osztályában, aki csaknem 18 évig volt a Szlovák Filharmónia igazgatója. Szlovákiában és Japánban is oktatott zongorát, korrepetítori tapasztalatokat is szerzett.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »