Kim Dzsongunnal találkozott a NOB elnöke

Phenjanban találkozott Kim Dzsongunnal, a Koreai NDK vezetőjével Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke.

A sportvezető és a kommunista ország első embere a jelentések szerint előbb egy harminc perces hivatalos találkozón vett részt pénteken, amit egy negyvenöt perces általános megbeszélés követett. Ezalatt egy labdarúgó-mérkőzést néztek meg a Május Elseje Stadionban.

A beszélgetés fő témája az észak-koreai sportolók esetleges részvétele volt a 2020-as tokiói nyári, valamint a 2022-es pekingi téli olimpián. Bach szerint Kim Dzsongun támogatta a NOB erre vonatkozó törekvéseit.

Hírdetés

http://mno.hu/

Az észak-koreai vezető április 27-én Mun Dzsein dél-koreai elnökkel is találkozik.

A Koreai NDK a NOB és Dél-Korea bátorítására egyezett bele abba, hogy sportolóival részt vegyen a februári phjongcshangi téli olimpián. A hivatalosan háborúban álló két ország versenyzői az egyesített Korea zászlaja alatt együtt vonultak fel a megnyitón, és együtt érkeztek a stadionba a záróünnepségen is, a női jégkorongtornán pedig közös csapat indult. Ez volt az első egyesített dél-koreai válogatott az olimpiák történetében.

Az ötkarikás játékokra 22 észak-koreai sportoló utazott.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »