Kim Dzsong Un húga is ott lesz a téli olimpián

Kim Dzsong Un húga is ott lesz a téli olimpián

Kim Dzsong Un észak-koreai vezető húga, Kim Jo Dzsong is tagja lesz phjongcshangi téli olimpiára utazó 22 fős észak-koreai politikai küldöttségnek – közölte szerdán a dél-koreai országegyesítési minisztérium szóvivője szerdán Szöulban.

Kim Dzsong Un húga tagja az elszigetelt, egypárti rezsim legfontosabb döntéshozó szervének, a politikai bizottságnak, emellett a Koreai Munkapárt propaganda és agitációs osztályának az igazgatóhelyettese is. Ebbéli tisztsége miatt felkerült az Egyesült Államok szankciós listájára.

Hírdetés

A phenjani delegációt Kim Jong Nam, Észak-Korea hivatalos államfője fogja vezetni, és tagja lesz a többi között Ri Szon-kvon, a Korea-közi hivatal vezetője.

A politikai küldöttség három napig lesz Dél-Koreában, ahová a Mike Pence amerikai alelnök vezette amerikai delegáció is hivatalos. Pence korábban úgy nyilatkozott, nem zárja ki, hogy útja során találkozik észak-koreai tisztségviselőkkel.

A Koreai-félszigeten tavaly november végén éleződött ki ismét a helyzet, miután Észak-Korea olyan interkontinentális ballisztikus rakétával hajtott végre kísérletet, amelyről azt állította, hogy atomtöltettel szerelhető fel, és elérheti az Egyesült Államok bármely szegletét. Válaszul az ENSZ Biztonsági Tanácsa újabb szankciókat vezetett be ellene. A phjongcshangi téli olimpia közeledtével enyhülés kezdődött a két Korea kapcsolatában, de Washington és Phenjan ellenséges viszonyában ez nem hozott változást.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »