Kilép a pártból az Együtt alelnöke

Kilép a pártból az Együtt alelnöke

Pápa Levente alelnök kilép az Együtt – a Korszakváltók Pártjából és lemond minden választott tisztségéről, valamint az Együtt pártalapítványa, a Váradi András Alapítvány kuratóriumi elnöki pozíciójáról – közölte az ellenzéki párt.

Pápa Levente azzal indokolta a lépést, hogy meglátása szerint az Együtt a következő választáson valamilyen formában várhatóan újra összefog az MSZP-vel és a DK-val, egy ilyen baloldali összefogásnak viszont nem akar részese lenni.

Az ellenzéki párt szerdán távozó alelnöke azt mondta, hogy 2014-ben Bajnai Gordon volt miniszterelnökkel egy centrista párt létrehozására szerződött, de az Együtt balra tolódott.

További terveiről úgy nyilatkozott: részese szeretne maradni a közéletnek, és tovább akar dolgozni a kormány megbuktatásáért, ezért nem tesz le egy centrista formáció létrehozásáról.

Ennek érdekében a következő időszakban folyamatosan tárgyalni akar más politikai szereplőkkel, akiket nem kívánt megnevezni.

Azt mondta, ha a következő fél-egy évben nem sikerül létrehozniuk az általa elképzelt pártot, visszatér eredeti szakmájához, és közgazdászként folytatja.

MTI

The post Kilép a pártból az Együtt alelnöke appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »