Kilép a DK-ból a jászberényi időközit összehozó Gedei József

Kilép a DK-ból a jászberényi időközit összehozó Gedei József

A Demokratikus Koalíció tagjaként folytatott közéleti tevékenységemet befejezem. 2023. január 15. napi hatállyal lemondtam a Jász-Nagykun-Szolnok Megye Jászberény központú választókerületi elnökének tisztségéről és bejelentettem a DK-ből történő kilépésemet

– írta Gedei József a Facebookon. Ennél többet azonban már nem mondott. Nem indokolta meg, hogy miért volt szüksége a Fidesz közreműködésére az időközi választás kiírása érdekében. Gyakorlatilag ugyanúgy somfordált el a vesztes választás után, mint a fideszes jelölt, aki még a közöségi oldalát is befagyasztotta.

Az egykori SZDSZ-es, majd DK-s Gedei József lényegében a Fidesszel együttműködve kezdeményezte az időközi önkormányzati választást Jászberényben. Csakhogy Gedei és a helyi Fidesz is rendesen elszámolta magát, mert a jobbikos Budai Lóránt polgármester nemcsak megőrizte pozícióját, hanem kétharmados győzelmet aratott a Fidesz által támogatott Besenyei Orsolyával szemben, ráadásul a polgármester által képviselt Közösen Jászberényért Egyesület az összes egyéni körzetet megnyerte.

Hírdetés

Az ügy hátteréről Budai Lóránt polgármester a Magyar Hangnak múlt kedden azt nyilatkozta, hogy Gedei József korábban jelezte neki, hogy elindulna az ellenzéki előválasztáson, mint a pártja jelöltje. A polgármester azonban közölte vele, hogy nem fogja támogatni.

Először is, mert úgy gondoltam, hogy helyben van szükség a munkájára, és azért is, mert Kertész Ottót esélyesebbnek gondoltam. Ez a sejtésem be is igazolódott, hiszen megnyerte az előválasztást 

– tette hozzá Budai Lóránt.

A polgármester szerint emiatt Gedei megsértődött, és ki is vált a Jászberényt irányító összellenzéki egyesületből. Ezután a polgármester szavai szerint „Gedei elkezdett a Fideszhez húzni”, aminek egyik jele volt például, hogy a Gyurcsány-párt politikusa feltűnt Pócs János, a térség kormánypárti képviselőjének karácsonyi videójában. Egy évvel a Póccsal való közös karácsonyi éneklése után benyújtotta javaslatát a jászberényi képviselőtestület feloszlatására. Ezt pedig az ellenzékiekből álló, Budait támogató frakció, Gedei és Jászberény korábbi fideszes polgármestere, Szabó Tamás szavazta meg. A Fidesz pont annyi szavazatot adott az előterjesztéshez, ami a választás kiíráshoz kellett.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »