Kilencvenéves a budapest-törökőri Kis Szent Teréz-templom

Kilencvenéves a budapest-törökőri Kis Szent Teréz-templom

Október 28-án ünnepelték a budapest-törökőri Lisieux-i Szent Teréz-plébániatemplom felszentelésének 90. évfordulóját. A jubileumi szentmisét Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek mutatta be.

A Budapest VIII. kerületében található Kis Szent Teréz-templom 1928-ban épült, még abban az évben, október 28-án felszentelték. A jubileumi ünnepi szentmisén Erdő Péter bíborossal Bajcsy Lajos plébános koncelebrált.

Az ünnepi szentmisére összegyűlt híveknek a bíboros elmondta, hogy a templom építése és a plébánia alapítása szerepet játszott a családja történetében is. Édesanyja ugyanis a templomtól nem messze született, és gyermekkorában különleges hatást gyakoroltak rá az itteni szentmisék. Hozzátette: azt az erőt, amit itt a Krisztussal való találkozás során mindannyian kapunk, ki kell vinnünk a világba, otthonainkba, környezetünkbe. Mindehhez Jézus Krisztus segítségét kérte a főpásztor.

Erdő Péter homíliájában Bartimeus, a vak koldus történetéről beszélt. Ennek az embernek az őszinte hite meghallgatást nyert: Jézus meggyógyította őt a jerikói úton. Bartimeus felismerte az isteni gyógyítást, és dicsőítette az Atyát. „Nézzünk a hit szemével Jézusra, és kövessük őt” – buzdította a híveket a bíboros.

Hírdetés

A jubileum alkalmából Erdő Péter arra hívta fel a figyelmet, hogy akkor ünnepelhetjük meg a legjobban az évfordulót, ha visszatérünk az eredeti szándékhoz, és Krisztus körül közösségként imádkozunk a szentmisén.

Forrás: Esztergom-Budapesti Főegyházmegye

Fotó: Ványi Ákos

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »