Kilenc éve történt a dunaszerdahelyi szurkolóverés (képek, videók)

Kilenc éve történt a dunaszerdahelyi szurkolóverés (képek, videók)

A 2008/09-es idény 14. fordulójában a pozsonyi Slovan látogatott el Dunaszerdahelyre. A két rivális rangadóját rég nem látott érdeklődés övezte, a lelátók zsúfolásig megteltek, igazi futball-láz uralkodott a városban.

 

fotó: Facebook – Karaffa Attila

 

A találkozó jó hangulatban zajlott, egészen addig, amíg a vendégszurkolók nem kezdtek füstbombákat és petárdákat dobálni a játéktérre és a rendőrökre. Büntetlenül. Majd a mérkőzés 17. percében a rohamrendőrség – máig nem bizonyított kődobálásra hivatkozva – váratlanul rohamot indított az egyik hazai szektor ellen.

 

fotó: Facebook – Karaffa Attila

 

A szurkolóverés hivatalos mérlege több mint 50 sérült, közülük egy, Lengyel Krisztián, maradandó károsodást szenvedett. Az akkor 18 esztendős szurkolót mentőhelikopterrel szállítottak el Pozsonyba. A több ezer DAC-szurkoló pedig, bár testben nem, de lélekben ugyanolyan sebbel távozott a stadionból. Egy sebbel, mely nem forr be soha.

 

fotó: Cas.sk/SITA

 

 

fotó: Facebook – Karaffa Attila

A botrányos eset hatalmas felháborodást váltott ki Magyarországon is, rengetegen elítélték az indokolatlan rendőrterrort, a Gyurcsány-kormány is magyarázatot követelt.

 

 

fcdac.sk/Körkép.sk
borító: fcdac.sk

The post Kilenc éve történt a dunaszerdahelyi szurkolóverés (képek, videók) appeared first on Körkép.sk.


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »