Kilátástalanságában véget vetett életének egy 61 esztendős nagyváradi férfi

Az áldozat felakasztotta magát, holttestét lakása fürdőszobájában találta meg egyik szomszédja. A törvényszéki orvos szakértők kizárták az idegenkezűséget – tudatta Alina Dinu, a Bihar megyei rendőrsé szóvivője.

A hétfőn nyilvánosságra került eset még pénteken történt, de utólag nagy visszhangot keltett, főleg miután kiderült, hogy a férfi búcsúlevelet hagyott hátra, és ennek tartalmát a román sajtó nyilvánosságra hozta. Levelében az áldozat pontosan leírta, miért és hogyan került olyan helyzetbe, amelyből a kiutat csakis abban látta, hogy végez magával.

A 61 esztendős áldozat tavaly ősszel egy közúti baleset során maradandó mozgásszervi sérüléseket szenvedett, ezért nem tudott tovább dolgozni, csak mankóval volt képes közlekedni. Összeállította és leadta dokumentációját, mellyel kérvényezte betegnyugdíjassá nyilvánítását, de az erről szóló határozat január végéig sem született meg.

A férfi jövedelem nélkül maradt, nem tudta fizetni a közüzemi számlákat, ezért lakásában lekapcsolták a fűtést és a villanyáramot, és a napi betevő falatra sem futotta, barátai, szomszédjai segítségére szorult. Az áldatlan állapotot megelégelve döntött úgy, hogy véget vet életének.

itthon.ma


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »