Kikerültek a kormánynak beintős plakátok is

Kikerültek a kormánynak beintős plakátok is

Több baloldali párt is vasárnap kezdte meg a népszavazási plakátkampányát. Az Együtt, a PM és Modern Magyarország Mozgalom Párt közös plakáttal jelenik meg a köztereken, míg a DK Gyurcsány Ferenc és több vezetőjük arcával próbálja otthonmaradásra biztatni az embereket. A Magyar Kétfarkú Kutya Párt aktivistái közben utcai versenyfutásban vannak a falragaszaikat tépkedőkkel.

Az Együtt, a Párbeszéd Magyarországért és Bokros Lajos pártja, a MoMa korábban bemutatott plakátján beintenek a választók a kormánynak, ezek vasárnap kerültek ki a közterekre.

„Ennek a plakátnak az üzenete több millió embernek a szívéből szól. Több millió ember unta meg azt, hogy hazug módon hergelik nem létező problémák okán őket” – állította Tordai Bence, a PM szóvivője.

A baloldali pártok a referendum bojkottjára szólítanak fel. „Minél többen maradjanak otthon, minél többen mutassák ki, hogy Orbán Viktor ellen lehet szavazni ezen a népszavazáson. És a legegyszerűbb megoldás, ha otthon maradnak az emberek” – üzente Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke.

Bojkottra szólít a DK is. Gyurcsány Ferenc pártja 500 plakáttal szintén vasárnap kezdte meg a kampányt. Szerintük a pozsonyi informális EU-csúcson végképp pontot tettek a menekültkvóta ügyére.

„Döntöttek arról, hogy a jövőben nem lesz kötelező kvóta sem. Tehát miért szavazna Magyarország egy kötelező kvótáról, ha nincs ilyen és nem erőltet ránk senki semmiféle döntést?” – érvelt Gréczy Zsolt, a párt szóvivője.

Versenyt futnak a tépkedőkkel

Szokása szerint humorral és kifigurázással szállt be a kampányba a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, ám nem nem mindenki érti a viccet. A párt által feltöltött videóban egy önkéntes plakáttépkedőt látni, de a vezetőjük szerint szervezetten szedetik a falragaszaikat.

„Amit látunk, az az, hogy rengeteg helyen másnapra eltűnik konkrétan az összes plakát. Nyilván teszünk jogi lépéseket, de hát én is, hogy mondjam, tudom, hogy a kormányt mennyire érdeklik a törvények (…). De hát mindegy, nekünk most több mint ezer ember ragasztgat, úgyhogy úgy tűnik, egyelőre tudjuk gyorsabban kirakni a plakátokat, mint ahogy leszedik” – közölte Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke.

A Fidesz-frakció úgy reagált: két hét múlva nem pártokról, hanem Magyarország jövőjéről kell dönteni.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »