Kikerült a kátyúból a H&M

Kikerült a kátyúból a H&M

A Hennes & Mauritz (H&M) divatcikk-kiskereskedelmi vállalat 9 százalékkal 55,82 milliárd svéd koronára (1730 milliárd forint) növelte nettó bevételét az augusztus 31-én lezárt harmadik negyedévben – közölte a cég a szeptember 27-i gyorsjelentést megelőzően. Az elemzők a háromhavi értékesítést 54,03 milliárd koronára becsülték. A forgalomnövekedés a menedzsment szerint főként annak köszönhető, hogy újjászervezték a vállalat logisztikai infrastruktúráját, felgyorsították az ellátási lánc működését, továbbá integrálták az online és a bolti értékesítést. Közben boltbezárásokról is döntöttek, és felpörgették az új márkák bevezetését.

A H&M korábban lemaradt a versenytársai mögött az online értékesítési csatornák kialakításában, de az utóbbi időben felzárkózott, és ennek a cégvezetés szerint már látszanak az eredményei. Napirenden van egy egészen új bolthálózati koncepció kialakítása is. Az RBC Capital elemzői a Reutersnek elmondták, hogy helyesnek tartják a H&M piaci stratégiáját, ám rövid távon nyomás alá kerülhet a cég értékesítési árrése.

Hírdetés

A svéd vállalat legnagyobb konkurense, a piacvezető spanyol Inditex a múlt héten tette közzé a jelentését, amely szerint a július végén lezárult első fél évben 3 százalékos növekedést ért el, és a második fél évben a kiigazított bevétel 4-6 százalékos bővülésére, valamint emelkedő profitra számítanak.

A teljes cikket a Világgazdaság keddi számában olvashatja


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »